ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Morten er den nye fotballsjefen

Morten Fuglum, ny fotballeder i Kjelsås Fotball. Foto: Solveig Skumlien Nilsen

Topp og bredde skal gå hånd i hånd, og jentene skal få den oppmerksomheten og innsatsen de trenger, bedyrer den nye daglige lederen i Kjelsås Fotball.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

KJELSÅS: Etter 20 år slutter Dag Halvorsen som daglig leder i Kjelsås Fotball. Inn kommer ny daglig leder i fotballen på Oslos tak, Morten Fuglum (45) fra Tåsen, men som nå bor nå på Grefsen.

Fuglum har jobbet i XXL i nesten 20 år, og har utdannelse og erfaring fra henholdsvis markedsføring, økonomi og analyse. På Kjelsås Fotballs Facebook-side står det at Fuglum selv har vært aktiv fotballspiller; i Lyn som barn og ungdom, og som ble toppet med junior-NM i 1994.

Han har også spilt seniorfotball i Koll IL, og også i Korsvoll. Han er nå foreldretrener i Kjelsås for laget sønnen går på - gutter født 2013.

«Solid fotballidiot»

– Jeg har alltid vært en solid fotballidiot, og har egentlig alltid hatt en stor drøm om å kunne jobbe med hobbyen min. Nå gikk det gode 20 år i «normalt» arbeidsliv i XXL Sport og Villmark, før det bød seg en mulighet som jeg virkelig følte var en personlig «innertier». Muligheten til å være med videreutvikle og forme min egen lokalklubb – en klubb der både min sønn og jeg har mange av våre beste venner – og en klubb som betyr masse for veldig mange mennesker i alle aldre. Jeg er både stolt, spent og ydmyk i forhold til det ansvaret jeg har fått, og kommer til å møte hver eneste arbeidsdag med et stort smil og masse entusiasme. Jeg gleder meg rett og slett noe helt vanvittig til å ta fatt på jobben., skriver Fuglum.

Han er særlig opptatt av å bygge et solid økonomisk fundament, som han beskriver det:

ANNONSE

– Sunn og god økonomi gir arbeidsro til å hjelpe a-laget til å nå sine ambisjoner, og det vil ikke minst bety at vi kan tilby alle klubbens jenter og gutter, barn og unge, et enda bedre tilbud. For å være en attraktiv samarbeidspartner for sponsorer, er det viktig å ha et forhold til hvordan klubben framstår – at alle som bidrar i og rundt klubben utelukkende føler at man er med på noe positivt. Det betyr at vi må fortsette å bygge på og forsterke alle elementene som gjør at klubben er noe som man kan være stolt av å være en del av. Vår visjon er «å bidra til å gjøre Kjelsås til et enda bedre sted å bo». Vi må sørge for at ALLE har en god opplevelse av fotballen, og at vi har et godt tilrettelagt tilbud der man blir ivaretatt ut fra egne forutsetninger. Lykkes vi med dette vil vi ha store og gode treningsgrupper helt opp til seniornivå, og vi vil klare å ta vare på aktivitet i alle årganger for både jenter og gutter.

Fuglum innrømmer at noe fasitsvar finnes ikke, men han er tilhenger av åpenhet, god kommunikasjon og tydelige strukturerte planer for alle årganger, og at sportsplanen er godt kjent.

Dag Halvorsen har vært daglig leder i Kjelsås Fotball i 20 år. Foto: Arkivfoto

Han roser også Dag Halvorsens jobb gjennom årene:

– Jeg har enormt stor respekt for den jobben Dag har gjort for klubben de siste 20 årene. Det er en viktig arv jeg skal være med på å forvalte videre best mulig. Alle kan være trygge på at Dag allerede har begynt å gi meg all mulig støtte og nødvendig opplæring, for å sikre at klubben fortsatt vil være i trygge hender.

ANNONSE

Topp og bredde

Fuglum sier til Nordre Aker Budstikke at han foreløpig jobber deltid, men at dette tar seg opp per 1. februar:

– Jeg føler at Kjelsås Fotball er en ivaretatt klubb på mange måter, blant annet med et A-lag som fungerer på et rimelig høyt nivå. I tillegg er Kjelsås en av landets største breddeklubber. Så blir utfordringen å la topp og bredde gå hånd i hånd fremover. Nå er jo også ambisjonen om opprykk for A-laget nedfelt i sportsplanen. Det koster også penger - men da er det viktig at ikke de yngres avdelinger «lider» under at det satses på toppen.

Jentene

Han understreker at også jentene skal få den oppmerksomheten og innsatsen de trenger. Kjelsås Fotball har mistet flere spillere til andre klubber. Hele årganger har blitt borte, noe også Nordre Aker Budstikke tidligere har omtalt.

– Ja, Kjelsås har mistet årganger blant jentene. Men jeg har trua på jentefremtiden i Kjelsås Fotball. Nå har vi egen jenteansvarlig i styret, Christer Øyen. I tillegg er det ansatt en treneransvarlig for barna - Thale Høgmo. Hun skal også fungere som overordnet veileder og ha ansvaret for jentefotballen, både når det gjelder barne- og ungdomsfotballen.

ANNONSE

Fuglum har som foreldretrener god kjennskap til klubben, og skal fortsette med det ved siden av jobben som daglig leder i fotballklubben.

– Det jeg gleder meg aller mest til med den nye jobben, er å jobbe med noe som virkelig betyr noe for meg - nemlig fotball! Dette er egentlig noe jeg har drømt om lenge. Det blir nok ikke noe åtte til fire jobb, men det er også helt greit for meg. Jeg vil være en «go to»-person. Lurer noen på noe; bare kom til meg og spør!

Tips oss!

Tips Nordre Aker Budstikke – tips@nab.no.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE