Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Turveien fra Nydalen til Kjelsås

Den nye grusen ble ikke gruset

I GRUS: Turveien mellom Nøklevann og Mariholtet i Østmarka (til venstre) var ikke helt i vater etter forrige ukes nedbør. Den nye grusveien ved Akerselva (til høyre) tok liten skade av været. Foto: TRINE DAHL-JOHANSEN/KRISTIN TUFTE HAGA

Store nedbørsmengder forrige uke satte mange og mye ut av spill. Blant annet ble mange turveier ødelagt av det kraftige regnet. Men den nye grusveien fra Nydalen til Kjelsås besto testen med glans.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS/NYDALEN: Regnværet skapte litt av et kaos både i Oslo sentrum og langt opp i Maridalen i forrige uke!

Kamp mot asfaltering

Det ble en kamp, for noen måneder siden, om å beholde grusen på turveien fra Kjelsås til Nydalen. Kommunen ville nemlig asfaltere, også av vedlikeholdsgrunner.

Men hvorfor asfalt? spurte Nordre Aker Budstikke, da planene ble kjent.

– Det har vært veldig mye vedlikehold med denne strekningen fra Kjelsås til Nydalen. Ved mye nedbør sklir grusen ut. Derfor blir den nå asfaltert, sa Bratteberget i informasjonsavdelingen til Bymiljøetaten, i juni.

Store protester

Planene skapte store protester fra folk som bruker denne strekningen fra Kjelsås til Nydalen, langs Akerselva. Enten for spaserturer og trening, Ellers så er også strekket jobbvei for mange, gjerne på sykkel.

LES OGSÅ: – Bygg turvei på begge sider av Akerselva!

Til slutt grep byråd for miljø- og samferdsel, Guri Melby (V) inn, og stoppet asfaltplanene. I stedet fikk veien en «grus-makeover».

Fremkommelighet og vedlikehold

– Bymiljøetaten har gjort en vurdering på et faglig grunnlag der de har lagt fremkommelighet og vedlikehold til grunn. Nå sier jeg at det er viktigere å ta hensyn til naturopplevelsen på denne turveien, og da er helt klart grus best, sa Melby før sommeren.

ØDELAGT: Flere turveier i Østmarka ble totalt ødelagt av de store vannmengdene som dalte ned tidligere i forrige uke. Foto: TRINE DAHL-JOHANSEN

Men nå er jo strekningen et kommunalt bevis på at grus også kan fungere godt gjennom mange kraftige nedbørsdager, som det var i forrige uke. Flere turveier, blant annet denne på Kjelsås, ble ødelagt av nedbør og bekker som nærmest ble til elver.

I Østmarka var det spesielt ille, der flere Marka-boere ble isolert, skriver Nordstrands Blad. Bymiljøetaten uttaler at de aldri har opplevd liknende skader.

Men regnet skadet ikke den nye grusen fra Kjelsås til Nydalen.

– Ny og topp stand

– Det kan ha noe med at denne grusveien er ny og nettopp lagt og således i topp stand, mener Alise Davidsen, kommunikasjonsdirektør i Bymiljøetaten.

LES OGSÅ: Denne butikken stenger på Storo. Se hva som kommer istedenfor

TURVEI: Fortsatt fint langs Akerselva. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Grøftene er nylig vedlikeholdt og det er bygd nye overløp ut i elva. Vannet har dermed rent av grusveien og ned i grøftene i stede for å følge grusveien slik som vannet har gjort enkelte andre steder, legger Davidsen til.

Så grusen ble likevel ikke gruset, men det ble altså asfalten.

Historikk: Asfaltprotesten startet med stenging uten varsel

SKIKKELIG ARBEID: De visste tydeligvis godt hva de gjorde, teamet som la nytt grusdekke på turveien ved Akerselva. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...