Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Den nye idrettsungdomsskolen hit

Snart idrettsungdomsskole i Oslo også - her fra skoleavdelingen i Tønsberg. Foto: WANG UNG

Den nye idrettsungdomsskolen planlegges ikke lenger i Nordre Aker, men heller ikke langt unna. Den nye rektoren, Thomas Fjeldstad, gleder seg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.01.2016 kl 11:31

OSLO: I fjor høst skrev Nordre Aker Budstikke om Wang Toppidrett - videregående skole - som også ønsker å starte Oslos første idrettsungdomsskole. Nærmeste idrettsungdomsskole er på Bekkestua, i regi av NTG - Norges Toppidretts Gymnas.

Ikke i Nordre Aker

Høsten 2016 åpner også Wang Ung i Oslo. Fra før av er Wang Ung etablert i Tønsberg. Men Osloutgaven av Wang Ung blir ikke lokalisert i Nordre Aker, som tidligere var ett av alternativene.

Følgende informasjon ble nylig lagt ut på skolens egen facebookside.

– Vi hadde håpet å starte opp fire 8. klasser og én 9. klasse i trygge, grønne omgivelser relativt sentralt i Oslo, men det viser seg at det i dag ikke eksisterer et bygg som kan romme disse ambisjonene. Vi må få noen til å bygge et bygg for oss, skriver FB-siden.

Videre

– Nå har vi fått to utbyggere til å konkurrere om vår gunst, og begge disse byggeprosjektene ligger i området Hasle/Valle Hovin.

Men skolen må ha et sted å huse ungdomselevene til de nye lokalene står ferdige.

– Den ene utbyggeren kan også ordne splitter nye, midlertidige lokaler i samme område, mens i det andre alternativet følger midlertidige - men grønne, flotte - lokaler litt nærmere sentrum. Det endelige skolebygget skal stå klar til august 2018 – det lover begge utbyggere, skriver skolen videre.

60 elever høsten 2016

Det betyr to 8. klasser - altså 60 elevplasser - høsten 2016, og to nye 8. klasser - 60 elever - høsten 2017.

– Først i det permanente bygget høsten 2018 kan vi tilby antallet plasser vi egentlig hadde sett for oss – 120 elever på hvert trinn, ifølge skolen.

Rektor gleder seg

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med den nye rektoren, for Wang Ung i Oslo, Thomas Fjeldstad.

– Vi er glade for å ha kommet så langt som vi har kommet, og vi gleder oss til å informere om tilbudet vårt på det åpne informasjonsmøtet på Wang Toppidrett, Hansteensgate 8, torsdag førstkommende, inviterer rektoren.

Han fortsetter.

– Vi ser frem til å fortelle om tilbudet vårt, og vi mener at området Hasle/Valle Hovin er en veldig god lokasjon for den nye skolen. Det er trygt, det er grønt rundt, gode treningsfasiliteter, og veldig god kollektiv dekning.

Mange interessert

Og rektoren kan fortelle om bra trøkk allerede.

– Det er flere elever som har søkt før vi i det hele tatt lekket hvor vi kom til å lande. Det er skikkelig trøkk, og det ser lovende ut med hensyn til gode elevtall.

Nabo til VIF

– Vi har jo et godt samarbeid med Vålerenga og klubben, og positivt at det blir enda mer drift i nærheten av Vallhall og Vålerenga. Fotballinjen til Wang Toppidrett Gymnas trener fast i Valhall, sier rektoren som selv bor på Oppsal, og tidligere fotballspiller i KFUM.

Også tidligere lærer ved Wang Toppidrett.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...