Nordre Aker Budstikke

Den nye sognepresten ble overfalt og ranet på åpen gate

RANET: Kristin Stang Meløe overtar som sokneprest i Nordberg menighet 1. oktober. I helgen ble hun ranet på åpen gate i Trondheim. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)/PRIVAT

I oktober blir Kristin Stang Meløe, for tiden kirkeverge i Tromsø, ny sokneprest i Nordberg menighet i Oslo. I helgen ble hun overfalt og ranet på åpen gåte i Trondheim. – Jeg har reist i mange land, men aldri opplevd liknende, sier hun.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.05.2015 kl 11:59

TRONDHEIM: Det er Meløe som selv forteller om hendelsen på sin egen Facebook-side:

«Fint i Trondheim, men jeg klarte å bli ranet på torget, i hjertet av byen, midt på lyse dagen en lørdag! Resultat: iPad og mobiltelefon borte, veska med alle kort, nøkler etc ble funnet» skriver hun.

Falt på bakken

Hendelsen medførte politibesøk i trønderhovedstaden:

«Har tilbragt et par timer på politistasjonen, hvor de tok hendelsen svært alvorlig» skriver hun videre.

Til Nordre Aker Budstikke forteller Meløe:


– Jeg ble mest forskrekket, det gikk så utrolig fort. Det kom en mann bakfra, rykket kraftig i vesken min, så metallhengslene røk. Jeg falt på bakken som resultat av dette, men ble ikke skadet, forteller Meløe.

Raneren løp raskt fra stedet, vitner ringte politiet, som var raskt på plass.

– Da vi kom til politistasjonen ringte en person min manns telefon, og fortalte at han hadde funnet vesken min. Der lå heldigvis nøkler og kortene mine. Iphone, nettbrett og kontanter var borte, forteller den påtroppende sognepresten videre.

Hun legger til:

– Vi var i Trondheim i forbindelse med en konfirmasjon, da ranet skjedde. Jeg har reist mye rundt omkring i verden, og har aldri før vært utsatt for lignende.


– Er han tilgitt?

– He he, nei ikke helt ennå, jeg er jo fortsatt irritert over hendelsen. Det er mye styr som må ordnes opp i når man blir utsatt for noe sånt. Men jeg synes veldig synd på raneren, og at han er i en sånn situasjon i livet, at han må ty til kriminelle handlinger, sier Meløe

LES OGSÅ: Trude Mostue: – Folk kommer med utmagrede katter etter ferien, og skjønner ikke hva som har skjedd

Blir ny sogneprest

Denne høsten blir hun ny sogneprest i Nordberg menighet i Oslo.

– Jeg gleder meg veldig til å starte i jobben, sier Meløe.


LES OGSÅ: Nordberg kirkes historie: Kirken som lot vente på seg

Hun har vært kirkeverge i Tromsø de siste åtte årene. Som kirkeverge er hun øverste leder for alle kirkene i Tromsø. Det gjelder kirkebyggene, økonomien og gravplassene samt arbeidsgiveransvar for alle untatt prestene.

– Det er mye ansvar, men nå gleder jeg meg til å hente opp og ta i bruk en annen type kreativitet, sier Meløe til iTromsø.

I følge avisen var hun sokneprest sist i Målselv. Det var hun i tolv år før hun sluttet i 1998.

LES OGSÅ: Nordbergkoret konsertdebuterer tirsdag med Steinar Ofsdal


Meløe er født i Oslo, men har bodd i Troms i 30 år. Hun er gift med Eduoardo Silva, som sitter som uavhengig kommunestyrerepresentant i Tromsø frem til høsten.

Etter at det ble kjent at Meløe tar over som sokneprest i Nordberg menighet, etter Egil Stray Nordberg 1. oktober i år, har ikke gratulasjonene latt vente på seg.

– Det tikker inn både på telefon og e-post. Jeg blir ønsket velkommen av menigheten og den avtroppende presten gjør alt han kan for å legge til rette for meg, sier Meløe til iTromsø.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...