Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Den populære badeplassen bader i skygge - hvorfor?

Høye trær ved Brekkedammen, og dertil mindre sol. Foto: PRIVAT

Det er veldig høye trær rundt badeplassen ved Brekkedammen, og derfor blir sola fort borte bak tretoppene. Hvorfor topper ikke kommunen?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.09.2016 kl 10:39

KJELSÅS: For en stund siden fikk Nordre Aker Budstikke følgende mail fra en leser.

– I går var jeg med min familie på Stilla (journ. anm. Brekkedammen) for å slappe av og spise en enkel middag på gressplenen ved demningen. Det krydde med folk langs vannet.

Leseren fortsetter.

– Men plenen var nesten tom. Jeg tenker jo at det selvfølgelig var fordi det var skygge på hele plenen. Det må vel være mulig å beskjære disse trærne noe? spør han.

Ivareta og bevare

Bymiljøetaten forvalter trær i friområder og parker på vegne av Oslo kommune. Og så lett er det ikke å få toppet litt trær langs Akerselva.

Tørres Rasmussen, en såkalt bytreforvalter i Bymiljøetaten, forteller.

– Vi mottar jevnlig henvendelser med ønske om felling av trær. Bymiljøetaten har som oppgave å ivareta og bevare grøntområder. fjerner Bymiljøetaten feller trær bare dersom de innebærer risiko eller etter vår vurdering er i strid med naboloven - Lov om rettshøve mellom grannar.

Topper ikke

 
Han forsetter.

– Vi topper ikke trær uansett. Topping medfører store sår som skaper råte. Trærne mister også den naturlige formen og blir stygge, mener han.

Derimot skulle det utvikle seg skader eller risiko på trærne vil, gjør kommunen unntak.

– Det er ikke ønskelig at større trær faller i elven og blir dratt nedover. Skadepotensialet er stort nedstrøms, sier bytreforvalteren.

Og viser til at i tillegg er området med trær i dette tilfellet en del av kantsonevegetasjonen.

Kantsonevegetasjonen

– Det er det grønne beltet langs et vassdrag, det vil si det naturlige og viltvoksende plantelivet langs ferskvann. Kantvegetasjon er spesielt lovbeskyttet gjennom vannressurslovens § 11.

– Langs bredden av vassdrag med årssikker vannføring skal det opprettholdes et begrenset naturlig vegetasjonsbelte som motvirker avrenning og gir levested for planter og dyr, ramser Rasmussen opp.

– For å oppnå vannforskriftens mål om ”god økologisk og kjemisk tilstand” innen 2021, er det essensielt å opprettholde kantvegetasjonen, legger han til.
 
LES OGSÅ ANDRE SAKER FRA NORDRE AKER BUDSTIKKE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...