Nordre Aker Budstikke

Den siste barneparken i Oslo

De involverte bak prosjektet, inkludert et par foreldre og barn, feiret med kake utenfor det nye bygget. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

I 1980 var det hundrevis av barneparker i Oslo. Til høsten er det én igjen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.06.2016 kl 12:59

TÅSEN: Kløverveien barnepark på Tåsen vil være den siste gjenværende barneparken i Oslo etter at Sofienbergparken barnepark snart stenger.

De siste tiårene har antall barneparker sunket betraktelig.

– Det er viktig at det finnes ulike og fleksible tilbud i byen som ikke er barnehage, mener Siri Haavie, styreleder i barneparken.

LES OGSÅ: Er Viktor den nye Nerdrum? Se hva 13-åringen har tegnet!

Historisk verdi

Tirsdag formiddag markerte barneparken, i samarbeid med Byantikvaren og Omsorgsbygg, konstruksjonen av et nytt bygg på tomten. Det nye bygget er en ren kopi til det 60 år gamle bygget som ble revet grunnet dårlig tilstand.


I likhet med området rundt er Kløverveien barnepark å finne på Byantikvarens Gule liste.

– Derfor er det viktig å ta vare på et rikt kulturminne fra Oslo og erkjenne hvor unikt barneparker er for kun Norge, mener Janne Wilberg fra Byantikvaren.

Og fortsetter:

– Barnepark er et norsk fenomen som er helt enestående i verdenssamfunnet!

Kløverveien barnepark på Tåsen – den aller siste i Oslo kommune. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

Trenger driftsstøtte

Abdullah Alsabeehg, fraksjonsleder for Arbeiderpartiet i Kultur- og utdanningskomitéen i bystyret, var også til stede ved markeringen.

Uten støtte fra kommunen, vil ikke Oslos siste barnepark kunne fortsette.

– Jeg er her for å lytte og lære. Hvordan det vil bli tatt i mot videre kan jeg ikke kommentere, sier Alsabeehg til Nordre Aker Budstikke.

Abdullah Alsabeegh, kultur- og utdanningskomitéen, og Henrik Hovland, hytteleder inspiserer den nye parkhytten. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD


Den årlige støtten for barneparken ligger på 150.000 kroner for å dekke en parkassistent-stilling. Dette er det samme beløpet for én barnehageplass i en ordinær barnehage.

Det nye bygget er identisk til det gamle, som er bevart av Byantikvaren for dets tydelige 50-tallsstil. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

– Fra kommunens side vil det jo være økonomisk fornuftig å opprettholde barneparken. I tillegg til å opprettholde et mangfold av tilbud, slik at foreldre med forskjellige typer hverdager kan være mer fleksible, mener hytteansvarlig Henrik Hovland.

Barnepark er også et tilbud til foreldre som jobber kveld, og som ønsker tid med barna på dagen.

LES OGSÅ: Astrid (27) har en alvorlig diagnose, men likevel positiv: – Fremtiden er jo usikker for oss alle!


Abdullah Alsabeehg, fraksjonsleder for kultur- og utdanningskomitéen i Oslo bystyre, og Byantikvar Janne Wilberg. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

På slutten av 70-tallet gikk Tor Thomas Vatsgard i Kløverveien barnepark. I dag gjør hans to år gamle sønn det samme.

– Både min kone og jeg jobber i helsevesenet, så det er praktisk at vi kan være mer hjemme på dagtid med gutten vår, sier han.

Tor Thomas Vatsgard gikk selv i barneparken. Nå står sønnen for tur. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

Rekonstruert

Den nye hytta inneholder varmekabler i gulvet, men er ellers rekonstrukert som hytta med 50-tallsstil. Gjennomsnittlig er barn utendørs fire timer i snitt hver dag, mellom klokken 10-14.

– Takket være dere har vi fått bygget hytten. Nå trenger vi bare muligheten til å fortsette parken, avslutter hytteansvarlig Henrik Hovland.

Nordre Aker Budstikke har flere ganger skrevet om barneparker generelt og Kløverveien spesielt de siste årene. Her kan du lese mer.

Barna koste seg med kake under anledningen. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...