Nordre Aker Budstikke

Denne bussen får flere avganger

FLERE AVGANGER: 56-bussen får flere avganger mellom Nydalen og Solemskogen i rushtiden, mandag til fredag. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ruter varsler endringer i rutetilbudet etter påske. En av gladnyhetene gjelder de reisende på bussrute 56.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.03.2015 kl 09:12

STORO/SOLEMSKOGEN: Buss 56 får bedre kapasitet med flere avganger i rushtiden når Ruter gjør endringer i hele rutetilbudet, med virkning fra 7. april.

15-minuttersruter

56-bussen som trafikkerer Nydalen-Solemskogen får avgang hvert 15. minutt, i stedet for hvert 20. minutt som i dag, mandag til fredag i tidsrommene 06:00–09:00 og 14:30–18:00.

– Det er bygget en del nye blokker i området og vi har fått noen henvendelser om at det er trangt i rushtiden. Det er rett og slett behov for å styrke tilbudet, noe som skjer fra 7. april, sier pressekontakt Øystein Dahl Johansen i Ruter.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Nye trikketider

Fra 7. april blir det også nye avgangstider for trikken.


Det er trikkelinjene 11, 12, 17, 18 og 19 som får nye rutetider. I tillegg bytter holdeplassen Rådhusplassen navn til Kontraskjæret. Trikk 12, 13 og 19, som siden mai i fjor har kjørt via Kirkegata, vil begynne å kjøre over Jernbanetorget igjen i retning øst.

LES OGSÅ: 55-bussen er en snuplass unna gjenoppstandelse

Nye sommerruter for bussene

Samtidig som rutetabellen endres, varsler Ruter at de vil justere varigheten på sommerrutene i skoleferien.

Perioden med sommerruter reduseres fra åtte til seks uker for linjene med mest trafikk, noe som vil gi et bedre tilbud til flere i sommerferien. Enkelte linjer med mindre trafikk får utvidet perioden med sommerruter fra fire til seks uker. I tillegg vil noen linjer få justerte rutetider.

Økt sommerkapasitet i begynnelsen og slutten av skoleferien, får linjene 20, 21, 34 (Ekeberg Hageby-Tåsen), 37 (Helsfyr-Nydalen) og 54 (Majorstuen-Kjelsås stasjon).


For rushtidslinjen 22 (Majorstuen-Ellingsrudåsen) som kjører Nordre Aker på tvers, utvides sommerruten fra fire til seks uker, hvilket i praksis betyr at denne linjen innstilles helt i disse sommerukene. Reisene ivaretas blant annet av hovedlinjen 25 (Majorstuen-Lørenskog stasjon).

Nattbuss-endring

Buss 25 får en ny avgang fra Lørenskog stasjon kl. 05:34 til Majorstuen fra og med 7. april. I tillegg vil avgangen fra Tonsenhagen kl. 06:17 bli forlenget, og starter på Lørenskog kl. 05:49.

Nattbussavgangen på linje N12 (Ullernåsen-Kjelsås) fra Jernbanetorget kl. 01:15 i retning Kjelsås innstilles fra 7. april.

Skal du reise mot Kjelsås på dette tidspunktet kan du heller benytte trikken, melder Ruter. Nattbuss N12 får også en ny avgang fra Storo kl. 00:27 til Jernbanetorget.

LES OGSÅ: «Dyrere på trikken? Den må du (lenger) ut på landet med»

Nytt på t-banen

I helgen gjenåpnet t-baneringen, mellom Sinsen og Carl Berner. Det betyr at man nå endelig kan kjøre t-bane fra Storo og videre østover. Ringen har vært stengt det siste året i forbindelse med arbeid på nye Lørenbanen.

7. april stenges imidlertid Østensjøbanen (Den østlige delen av linje 3, som trafikkerer Storo-Mortensrud) fra Brynseng til Mortensrud på t-banens østllige linjenett, i forbindelse med oppgradering. Østensjøbanen blir stengt i ett år.

LES OGSÅ: Nå blir det vanskeligere å komme seg opp fra Nydalen t-banestasjon

Les om trafikkendringene hos Ruter.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...