Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Denne skolen er øverst på lista for Norden

Handelshøyskolen BI i Nydalen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

– Videreutdanning er heller nødt til å være regelen, enn unntaket, ifølge rektor Inge Jan Henjesand.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.10.2016 kl 12:46

NYDALEN: BI-Fudan MBA-programmet kommer på 39. plass på Financial Times' rangering av de 100 beste MBA-deltidsprogrammene i verden.

Samtidig rykker BI EMBA programmet opp fem plasser på den prestisjefylte listen, forteller pressemelding fra skolen selv.

– Det er svært gledelig å se at begge våre Executive MBA-programmer rykker opp på Financial Times’ prestisjetunge liste. Rangeringen representerer de tyngste utdannings- og forskningsmiljøene i verden, og BI viser igjen at vi anerkjennes som en internasjonal toppskole, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand.

Norden

Og da ingen andre høyskoler i Norden er foran BI på lista, så er skolen i Nydalen den som ligger høyest oppe for de nordiske landene.

LES OGSÅ: Når får Terje rett utenfor egen ny restaurant i Nydalen?

Fjerde år

For fjerde år på rad er BI-Fudan MBA på Financial Times (FT) prestisjetunge rangering over de beste deltids MBA-programmene, og klatrer i årets rangering ni plasser.

– Kunnskap har blitt en internasjonal konkurranse- og samarbeidsarena, og med vårt samarbeid med Fudan University School of Management gjør vi som de beste på listen, nemlig å kombinere det beste fra to skoler, sier Henjesand videre i pressemeldingen.

Internasjonalt perspektiv

Begge BIs EMBA-programmer er for erfarne bedriftsledere som søker faglig påfyll innen ledelse. Kursene holdes i moduler som gjør det mulig å kombinere ved siden av jobb. For å kunne gi et mer internasjonalt perspektiv holdes kursene i flere land.

– I en stadig mer kunnskapsintensiv internasjonal konkurransesituasjon er videreutdanning heller nødt til å være regelen enn unntaket. Ledere trenger faglig påfyll med et internasjonalt perspektiv i en verden i stadig omstilling, sier rektoren videre i pressemeldingen.

BIs partnerskap med Fudan University School of Management i Shanghai, Kina, markerte 20-års jubileum i år, og er et av de eldste samarbeidene mellom en vestlig handelshøyskole og et kinesisk universitet. Over 2000 kinesiske mellomledere har i dag en mastergrad fra BI.

LES OGSÅ: BI-studentene satte et støkk i NHH på Torgallmenningen

– Som man ser av listen samarbeider stadig flere toppskoler for å utvikle de beste internasjonale programmene. Vårt strategiske samarbeid med Fudan University School of Management er viktig for å gi våre kandidater den kompetansen som kreves i dagens globale samfunn, også ifølge Henjesand.

Om kåringen:

BI-Fudan er på en 39. plass - opp ni plasser fra i fjor. Programmet er rangert foran Alto University, Copenhagen Business School (CBS) og Stockholm School of Economics (SSE).

BI EMBA er på en 93. plass - fem plasser opp fra i fjor. Programmet er det eneste norske MBA-programmet på rangeringen.

Rangeringen over deltids MBA-programmer er blant annet basert på studentenes karriereutvikling, lønnsutvikling og skolens faglige profil. FT vurderer også antallet internasjonale og kvinnelige studenter og faglige, i tillegg til internasjonal kursgjennomføring. Forsknings-impact er også en del av denne rangeringen.

LES OGSÅ: Han skrev en roman, så fikk han nytt øl oppkalt etter boka!

Fakta

Handelshøyskolen BI var den første utdanningsinstitusjonen i verden som fikk godkjent en internasjonal MBA i Kina.

Financial Times har 5 delrangeringer og BI deltar i 4 av disse, den femte er for skoler med fulltids MBA-programmer som BI ikke har.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...