ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Skøytebanen er populær, men i den nye planen er den en del mindre

Skøyteisen på Korsvollbanen.

Derfor håper de frivillige og initiativtagere til den eksisterende skøytebanen på Korsvoll på en løsning om is på annet sted på baneområdet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.02.2021 kl 09:23

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

KORSVOLL: Nordre Aker Budstikke har flere ganger omtalt Kultur- og idrettsbyggs (KID) prosjekt om Korsvoll flerbrukshall med barnehage og forsamlingslokale, som etter planen skal stå ferdig sommeren 2022.

Flerbrukshallen som skal bygges skal ha full størrelse, med spilleflate på 45x25 meter, samt styrkerom og støttefunksjoner. Bygget skal inneholde forsamlingslokale som skal erstatte klubbhuset som rives. Bestillingen inkluderer en 5-avdelings barnehage, selv om reguleringen legger opp til en barnehage med kun fire avdelinger.

I tillegg ligger også i planene en skøytebane, i forlengelsen av idrettshallen.

– Det er riktig at det skal etableres et lite areal på tverrenden i nordre del av flerbrukshallen.
Dette området kan sprøytes med vann slik at det blir skøytebane. Det er altså snakk om en naturisbane, ikke en kunstfrossen bane. Men det er ikke sikkert at utformingen blir slik som på illustrasjonen, sier Ingunn Olsen, kommunikasjonssjef byggeprosjekter i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.

Det er det avgrensede området, som her er ringet inn i nordenden av idrettshallen, hvor det foreløpig er planlagt å lage en lekeplass med kunstgrass, som kan sprøytes til en naturisbane om vinteren. (Illustrasjon: Rambøll / Oslo kommune)

ANNONSE

– Men er det ingen mål på banen per i dag?

– Området er ikke detaljprosjektert ennå, men det er satt av et areal til skøytebane. Men før dette er detaljprosjektert kan vi ikke si noe om eksakt størrelse. Men slik den er på illustrasjonen i dag, så er det et lite areal som er satt av til skøytebane.

Ser på syverbanen

Dag Bredesen, en av initiativtagerne til den eksisterende skøytebanen på Korsvollbanen i dag, har sett at den planlagte nye skøytebanen, ser ut til å bli mye mindre enn banen som er der i dag.

– Derfor håper vi på å få til å kunne vanne og lage is om vinteren på syverbanen, langs med Langåsveien, sier Bredesen til Nordre Aker Budstikke. Et eventuelt slikt initiativ må være i samarbeid med idrettslaget, understreker han.

Dag Bredesen ble kåret til Årets navn og ildsjel i Nordre Aker i 2018, nettopp for sitt mangeårige engasjement med å vanne naturisbanen på Korsvoll, til stor glede for områdets barn og unge.

ANNONSE

Korsvollbanen.

Nordre Aker Budstikke følger saken.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE