Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Derfor blir Nydalen t-bane forsinket

Nydalen t-banestasjon har vært en byggeplass i mange måneder. De reisende må fortsatt smøre seg med tålmodighet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I fjor høst forsvant den gamle rulletrappa på Nydalen t-banestasjon, som var en del av det prisbelønte kunstprosjektet «Tunnel of Light». Trøbbel med monteringen av den nye rulletrappa forsinker ferdigstillelsen av stasjonen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.02.2016 kl 17:01

NYDALEN: (Se video av «Tunnel of Light» over (i mobil-versjon) eller til høyre på siden.)

Byggearbeidene i Torgbygget og med Nydalen t-banestasjon har pågått i snart ett år. Prosjektet nærmer seg imidlertid ferdigstillelse, men på grunn av problemer med nye rulletrapper blir «nye» Nydalen t-banestasjon en måned forsinket.

Fra 1. til 30. april

– Vi har støtt på uforutsette tekniske utfordringer med hensyn til montering av nye rulletrapper som har gjort at vi dessverre har måttet skyve på ferdigstillelsen med noen uker, sier prosjektleder Jens P. Skovholt i Sporveien, til Nordre Aker Budstikke.

Arbeidet med østre inngangsparti, som vender mot BI, ble igangsatt i høst, og trappeløpet og rulletrappa har vært stengt siden da. I henhold til tidsplanen skulle denne nedgangen gjenåpne 1. april 2016. Dette er nå forskjøvet til 30. april.

I juni vil også den utvendig beplantningen og andre estetiske detaljer i tilknytning til stasjonen være ferdig.

Ferdig i vest

Arbeidene med vestre inngangsparti, som vender mot Akerselva, ble igangsatt 2. februar i fjor. Der er det etablert ett nytt trappeløp, mens eksisterende trapp er pusset opp og det er bygget en ny heis. Denne delen av stasjonen var ferdig i september, selv om den utvendige delen fortsatt er en byggeplass som følge av arbeidene med Torgbygget.

Kunstrulletrappen er historie

Den karakteristiske rulletrappen fra perrongen i østre inngangspart (mot BI), var en del av det prisbelønte kunstprosjektet «Tunnel of Light», som var designet av arkitekt Kristin Jarmund. Installasjonen bestod av 1800 lysrør og 44 høyttalere, og endret seg med årstidene. På grunn av tekniske utfordringer har imidlertid ikke kunstverket fungert som forutsatt, opplyser Sporveien. Rulletrappen er derfor nå fjernet.

– Denne blir heller ikke erstattet. I stedet vil det bli et kunstverk i taket der hvor de nye rulletrappene kommer opp i vestibylen. Dermed er det ikke lenger noen driftsproblematikk rundt dette, sier Skovholt.

I uke 6 starter arbeidet med å heise inn de tre nye rulletrappene, som er den neste store milepælen.

LES OGSÅ: I 1970 varte pensjonisttilværelsen i snitt i 7 år. I 2016 har den blitt 24. Men hva skal man fylle tiden med?

Det gamle rulletrappløpet har vært stengt siden i høst. Slik ser det ut bak sperringene. Foto: SPORVEIEN

Økt trafikkvekst

Bakgrunnen for den omfattende oppgraderingen av Nydalen t-banestasjon, som åpnet i 2003, er at stasjonen er skadet av vanninntrenging og sprekkdannelser i perrongen. Men «nye» Nydalen t-banestasjon oppgraderes også for å ta unna flere passasjerer. Trafikkveksten til og fra Nydalen har økt enormt de siste ti årene.

– På grunn av stor pågang i rushtiden vil utgangen mot BI få to ekstra rulletrapper, og de allerede eksisterende vil bli skiftet ut med nye. Det vil i fremtiden bli en interessant og innovativ stasjon med flere og større inn- og utganger. I tillegg skal vi bygge heis fra plattformen i Torgbygget, samt utføre estetiske tiltak og pusse opp overflater, har kommunikasjonssjef Cato Asperud i Sporveien tidligere uttalt til studentavisen Inside.

LES OGSÅ: Her vil de tilby bilvask i privat parkeringskjeller

Pol, restaurant og nye butikker i Torgbygget

Arbeidene med selve Torgbygget nærmer seg også ferdigstillelse. Det er Avantor som oppgraderer bygget som på mange måter er hjertet i Nydalen sentrum. Fasaden mot Gullhaug torg er kraftig modernisert, og bygget skal være ferdig til offisiell åpning i månedskiftet august/september 2016, noe senere enn først planlagt.

Torgbygget på Gullhaug torg har fått ny fasade. Til våren åpne det med flere nye leietakere. Foto: MAREN D. SUNDT

Flere nye leietakere flytter inn i bygget.

Nordre Aker Budstikke har tiligere fortalt at Vinmonopolet etablerer seg i Torgbygget i løpet av våren 2016.

Rimi-butikken erstattes av en mye større Coop Mega, Salateriet skal på plass, Godt Brød, Joe & the Juice, Narvesen får nye lokaler, i tillegg til annen service og etter planen helsetilbud.

Det vil også åpne en stor restaurant, det asiatiske crossover-konseptet Xeast, med 100 sitteplasser inne og en uteservering med 150 sitteplasser rettet mot Akerselva.

– Vår stedsundersøkelse gjennomført i sommer, av masterstudent ved BI som jobbet for Avantor, har avdekket at en restaurant med asiatisk meny er særdeles etterspurt, har markeds- og salgsdirektør i Avantor, Owe Tunby, tidligere uttalt til Nordre Aker Budstikke.

– Den nye restauranten i Nydalen skal ha fokus på thai, vietnamesisk og noe kinesisk, sa Thao Tran, som blir daglig leder for restauranten.

Trykk her for å se oversikten over alle de nye servicetilbudene som kommer i Torgbygget!

Og tvers over elva, i Nydalsveien 28. åpner Fangene på Fortet i mars, aktivitetskonseptet som har opplevd eventyrlig interesse lenge før det åpner.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...