SOGNSVANN / GRINDA: Den planlagte turveien mellom Grinda og Sognsvann, med utstikkere til Langmyrgrenda og Nordberg, er det mange som venter på.
På denne stien, som er på utstikkeren til Nordberg, skal den tre meter brede grusveien anlegges. Noen titalls meter lengre skal den møte traseen fra Sognsvann. Foto: Christian Fredrik Borg
Skulle vært ferdig
I april i fjor fortalte Trond Enkerud i Bymiljøetaten, til Nordre Aker Budstikke, at de hadde fått bevilget midler til prosjektet og at det var planlagt for bygging av traseen i 2018.
I samme sak fortalte han at de regnet med at mesteparten av arbeidet ville bli gjort i 2018, mens resten ville bli utført i starten av 2019.
Lokalavisa har ikke sett at arbeidene har startet, eller at veien er ferdig. Kommunen bekrefter også at arbeidet har blitt forsinket.
Tillatelse
- Grunnen til at turveien ikke er startet opp er at vi venter på igangsettelsestillatelse fra Plan- og bygningsetaten, skriver seksjonssjef for Nordmarka, Knut Johansson, i Bymiljøetaten i en e-post til Nordre Aker Budstikke.
Det har ikke lykkes Nordre Aker Budstikke å få et estimat på når arbeidet vil begynne, og påfølgende ferdigstillelse.
Facebooksiden "Vi som gleder oss til turvei mellom Grindajordet og Sognsvann" skrev 13. mai om at de hadde vært i kontakt med kommunen, og at de via sentralbordet fikk formidlet at kommunen forventet oppstart før sommerferien.
I en e-post fra arkitektfirmaet Pir 2 til kommunens saksbehandler kommer det frem at det er forventet at arbeidet med oppbygging av turveien vil ta tre måneder.
Arbeidet har ikke begynt, på grunn av forsinkelser med tillatelse til å starte arbeidet fra Plan- og bygningsetaten. Foto: Christian Fredrik Borg
Forsinket
Etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til har reguleringen av turveien tatt langt mer tid enn det Bymiljøetaten regnet med. Etaten, som er både tiltakshaver og utførende i saken, har sammen med arkitektselskapet fått flere krav om mer dokumentasjon, spesielt angående plassering av deponier.
Saksbehandleren Kristian Vasquez Bøysen, i Plan- og bygningsetaten, ga Bymiljøetaten en frist på tre uker til å vurdere hvorvidt en plassering av et deponi/vendeplass ville påvirke vassdraget som befinner seg ved den tiltenkte plassen. E-posten, som er siste dokumentet i saken, ble sendt tirsdag sist uke.
Noen meter til høyre på denne stien ønsket utbyggerne å anlegge et deponi og en vendeplass. Plan- og bygningsetaten har i et brev til Bymiljøetaten fremlagt et ønske om en vurdering hvorvidt dette kan påvirke vassdraget rett ved. Bymiljøetaten har fått tre uker på å svare. Foto: Christian Fredrik Borg
Før en endelig oppstartstillatelse av den 3,3 kilometer lange turveien kan gis må også arkitektene og Bymiljøetaten levere inn en endelig landskapsplan. I Plan- og bygningsetatens e-post til Bymiljøetaten, datert 28. mai, står det:
«Sammen med søknad om tillatelse til tiltak etter Plan- og bygningsloven § 20-1 skal det innsendes landskapsplan i målestokk 1:500/1:1000 for hele planområdet. Landskapsplanen skal vise opparbeidet grusdekke, eksisterende og nytt terreng samt områder med eksisterende og ny vegetasjon. Grave-, planerings-, skjærings- og fyllingsarbeider skal vises. Videre skal planen vise håndtering av overvann, stikkrenner og eventuelle klopper. Landskapsplanen skal godkjennes samtidig med tillatelse til tiltak etter uttalelse fra Bymiljøetaten. Arealene skal være ferdig opparbeidet iht. landskapsplan før det gis midlertidig brukstillatelse.»
Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!