Nordre Aker Budstikke

Derfor er Mette rektor for to skoler

EN FOR TO: Mette Rasmussen fungerer som rektor både på Kjelsås (t.h.) og Maridalen skoler. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Mette Rasmussen har vært rektor for Kjelsås skole i noen år - nå skal hun samtidig være rektor for Maridalen skole.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.08.2015 kl 18:02

KJELSÅS: Utdanningsetaten forteller at siden 1. september 2014 – da rektor ved Maridalen skole sluttet – har Mette Rasmussen, som en prøveordning, vært rektor for både Kjelsås og Maridalen skole.

To skoleår

Maridalen skole. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Prøveordningen er evaluert, og både driftsstyret og FAU - foreldrenes arbeidsutvalg - er positive til at Maridalen administreres under Kjelsås skole. Nå er det besluttet å videreføre prøveordningen i to skoleår, sier Hild Lamvik, kommunikasjonsrådgiver i Utdanningsetaten.

Hun fortsetter:

– Målet er å styrke fagmiljøet, sikre rekruttering av faglærte lærere og vikarer, og få økt stabilitet i personalet.


Det er for kommende skoleår bare faglærte lærere på Maridalen skole, og elevtallet har økt med 17, fra 42 elever skoleåret 2014/15 til 59 elever skoleåret 2015/16.

LES OGSÅ: Nytt skoleår på Grefsen med ny rektor, og nye mottaksklasser

Selvstendig budsjett, driftsstyre og FAU

– Maridalen skole består som en egen organisasjon, med sitt eget selvstendige budsjett og styrings- og samarbeidsorganer som driftsstyre, FAU, elevråd og så videre. Ordningen skal evalueres og videre organisering vurderes etter 2 år igjen, sier Lamvik.

Kjeksås skole. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det er faktisk også to andre tilfeller av rektorer som har ansvar for to skoler, både skolene Tøyen og Vahl har felles rektor, og skolene Bjøråsen og Tiurleiken har felles rektor.

– Spennende

Mette Rasmussen tror dette blir en bra ordning.

– Ordningen er som nevnt etablert som en prøveordning over to år, og jeg synes dette er et spennede prosjekt, sier rektoren.

LES OGSÅ: Stort, nytt aktivitetssenter: Nå kommer «Fangene på Fortet» til Nydalen!

– Sammen får vi det til

– Men blir det ikke mye jobb å være rektorer for to skoler?


– Jeg er så heldig å ha med meg gode ledere, lærere og andre ansatte på begge skolene som gjør en strålende jobb hver dag. I tillegg har jeg engasjerte foreldre som bidrar til positivet læringsmiljø. Sammen får vi dette til, ifølge Rasmussen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.


Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!

Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...