Nordre Aker Budstikke

Derfor er sykkelveien stengt

Arbeidene utføres på sykkelveien ved bussholdeplassen på Berg. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Sykkelveien forbi bussholdeplassen på Berg er stengt på grunn av anleggsarbeider. Hva er årsaken, og hvor lenge skal det være sånn?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.01.2017 kl 08:57

BERG/TÅSEN: Det er en nabo som spør i en e-post til Nordre Aker Budstikke.

– Det dunkes kraftig, høres ut som spunting, skriver hun, og lurer på om avisen kan undersøke årsaken og varigheten på arbeidet, som allerede har pågått en stund.

Tunnelrehabilitering

Spuntingen som utføres i forbindelse med at det lages et basseng for vaskevann fra tunnelen støyer for de nærmeste naboene. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Hos Statens Vegvesen får vi opplyst at det er de som er ansvarlige for både dårligere fremkommelighet og støy.

– Det stemmer at dette er oss. Det som pågår er spunting i forbindelse med etableringen av sedimentasjonsbasseng som skal ta imot vaskevann fra Tåsentunnelen, skriver kommunikasjonsrådgiver Eystein Hanssen i en e-post.


Spuntingen skal i utgangspunktet pågå ut uka (uke 2), men vil bli avsluttet så raskt arbeidet er ferdig.

– Arbeidene er en del av tunnelrehabiliteringsprosjektet, hvor Tåsentunnelen inngår, skriver Hanssen.

Ferdig i slutten av 2017

Tåsentunnelen ble delvis stengt sommeren 2016, og arbeidene med det vestgående løpet skal etter planen være ferdig i løpet av vinteren i år. Deretter flyttes arbeidet over til det østgående løpet.

Som følge av rehabiliteringen har blant annet hastigheten blitt satt ned til 50 km/t i vestgående løp.

Av og til har tunnelen blitt stengt helt. Da har omkjøring vært over tunnelen, i Rolf Wickstørms-/Kaj Munks vei, som blant annet i sommer, midt i julerushet og senest i romjula og rett over nyttår.


Arbeidene gjøres i forbindelse med rehabiliteringen av Tåsentunnelen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Tåsentunnelen skal etter planen være ferdig rehabilitert i andre halvår 2017. Du kan lese mer om fremdriften her.

HUSKER DU: Brrr! Iskaldt for syklistene på Tåsen!

Renses for partikler

Men hva er et sedimentasjonsbasseng, og hva slags vaskevann fra tunnelen er det snakk om, undrer vi?

– Jo, vaskevann er vannet som renner ut etter at tunnelen er spylt innvendig. Tunnelene rengjøres regelmessig, og sedimentasjonsbassenget er der for at disse vannmassene skal «slippe fra seg» vegstøv, gummipartikler etc. (sedimenter) etter biltrafikken, før vannet sendes ut i det kommunale avløpsnettet, forklarer Hanssen.


LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...