Nordre Aker Budstikke

Derfor er utsiktene mørke i flere uker til

Det er mørkt i fotgjengerovergangen på brua ved Ullevål stadion t-banestasjon. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Lyktestolpene på brua over Ullevål stadion t-banestasjon har vært mørke siden i høst. Strømmen har skylda.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.01.2020 kl 11:21

ULLEVÅL: På tampen av 2019 kunne vi fortelle at det er sandwich-kjeden Big Bite som flytter inn i det nye kioskbygget ved Ullevål stadion t-banestasjon, etter at Narvesen takket nei. Kjeden åpner trolig i månedsskiftet januar/februar.

Men utenfor det nye bygget, ved 25-busstoppet og langs begge sider av Sognsveien på brua over t-banesporet, har det vært mørkt i flere måneder. Det står fire lyktestolper på brua, men de blir ikke tent når høst- og vintermørket brer om seg om ettermiddagen.

– Uoversiktlig

Nordre Aker Budstikke har den siste uken fått flere henvendelser fra lesere som lurer på hvorfor lyktene, som står der, ikke tas i bruk. En kvinne beskriver at det har vært bekmørkt her om ettermiddagen og kvelden siden november.

– Senhøstes/før jul var det ofte farlig å ta seg frem i dette området på grunn av issvuller og totalmørke. Selv gikk jeg på trynet flere ganger. Det er jo også mye bil- og busstrafikk der, skriver hun til lokalavisen.

En mann skriver at det er mye trafikk av fotgjengere og syklister her, og at det i den mørke årstiden og uten gatelys blir uoversiktlig. Han håper NAB kan bidra til å få lyset tilbake.


Helt på egenhånd kan nok ikke Nordre Aker Budstikke skape lys langs veien, men vi kontakter Sporveien som er byggherre for arbeidene på stasjonen, og spør hvorfor ikke det bare er å tenne lysmastene som finnes på stedet.

Det er mørkt i fotgjengerovergangen på brua ved Ullevål stadion t-banestasjon. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Sporveien

– Det stemmer at det er dårlig med gatebelysning rundt det nye bygget til Sporveien på Ullevål stadion, men dette er pga. Statens vegvesen som la om strømforsyningen til 400 volt i forbindelse med sitt prosjekt. Statens vegvesen har ifølge vår byggeleder lovet å ordne opp i dette selv, men jeg vet ikke noe om dato for dette, svarer kommunikasjonsrådgiver Lene Rustad i en e-post.

Hun kan videre opplyse om at når det gjelder Sporveiens prosjektarbeid på stasjonen, som ved siden av kioskbygget, også blant annet omfatter en ny likeretterstasjon (strømforsyning til t-banenettet), adkomst til plattformen og sykkelstativ, gjenstår kun detaljer som taktil merking og lys langs et rekkverk. I tillegg er det ventet at sykkelstativet blir levert i løpet av januar.

Men uten at vi har fått et klart svar på når lyset kommer tilbake, i annen form enn bare lengre dager, vender vi nesen mot Statens vegvesen.


25-bussen stopper i mørket i begge retninger på brua. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Statens vegvesen

Der kan Ola Robøle, i avdeling for Drift og vedlikehold, fortelle at de har støtt på utfordringer.

– Ved bygging av nytt lysanlegg rundt Ullevål bru er utfordringer med eksisterende 230V-anlegg og nye 400V-anlegg ikke tilstrekkelig hensyntatt under planlegging/gjennomføring. Derfor er noe mørklagt fordi det er 230V-armatur i mastene og 400V i ledninger i forkant som gjør at dette ikke kan koples sammen, skriver han.

Statens vegvesen er byggherre for kommunen i dette prosjektet og svarer for det manglende lyset selv der mastene, som i dette tilfellet, tilhører Oslo kommune.

– Vi har funnet ut hvordan vi vil løse dette og har engasjert entreprenør til å ordne opp. Spørsmålet om når dette er klart er vanskelig å svare eksakt på. Jeg må dessverre anta at det kan gå 5-6 uker til før vi i igjen får lys i alle våre master, men jobber for å få det på plass før, sier Robøle.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...