Nordre Aker Budstikke

Derfor får ikke Grete åpnet før senere

Bjørnholt gård. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Løypene er kjørt opp, men Grete Klever forteller at det må gjøres utbedringer før hun får åpnet dørene for turfolket.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.01.2021 kl 16:20

MARKA: Nå er det ikke det at Bjørnholt gård ikke har åpnet i januar eller februar tidligere, men da har det som regel vært på grunn av for lite snø. Men nå er løypene kjørt opp, men det er ingen servering på Bjørnholt. Grete Klever drifter markastua ved Bjørnsjøen og på vei mot for eksempel Kikut, og forteller nå hvorfor hun uansett må utsette åpningen:

– Det har vært problemer med strømmen her over en lengre periode, det har vært flere strømmbrudd siste tiden. I romjula var strømmen borte i flere dager. Vi har aggregat, men nå er strømnettet ustabilt og dårlig, og det blir for dårlig strømgrunnlag til å lage mat på og å holde kafeen åpen på, forteller Grete til Nordre Aker Budstikke, søndag.

Grete Klever på Bjørnholt.

– Nå er jeg avhengig av 140 meter med skjøteledninger for å ha lys, varme og vann her. Det er mange innom her, og lurer på om vi har åpent, løypene er jo kjørt opp. Men nå har jeg booket elektrikere til å strømanlegget her, så håper jeg på å åpne dørene i februar, hvis alt går etter planen.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...