Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Derfor går det saktere i denne tunnelen

Det er 50 km/t gjennom det vestgående løpet i Tåsentunnelen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

Fartsgrensen i Tåsentunnelen er satt ned til 50 km/t,  

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2016 kl 16:29

TÅSEN: Statens vegvesen oppgraderer Tåsentunnelen, og i den forbindelse er fartsgrensen satt ned til 50 km/t i vestgående løp.

Har fått spørsmål

 
– Statens vegvesen oppgraderer ti tunneler i Oslo og arbeidene er godt i gang i Tåsen tunnelen. Mange har fått med seg at hastigheten nå er satt ned til 50 km/t i vestgående løp, og Statens vegvesen har fått en del spørsmål fra reisende om hvorfor det er slik, skriver vegvesenet i en pressemelding.

Hilde Ulvik i Statens vegvesen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

Nattarbeid

– Vi jobber der hver natt, og i den forbindelse er for eksempel en del av sikkerhetsutstyret i tunnelen, slik som kjørefeltsignalene, koblet ut. I tillegg er det dårligere belysning der enn normalt, og det betyr at vi må senke hastigheten av sikkerhetsmessige hensyn forteller prosjektleder Hilde Ulvik i Statens vegvesen.

Unngår stenging

– Ved å gjøre det på denne måten har vi unngått å måtte stenge tunnelen døgnet rundt.
Arbeidene som nå pågår i vestgående løp skal være ferdig våren 2017. Da blir fartsgrensen satt tilbake til 70 km/t i vestgående løp, mens det østgående løpet får 50 km/t frem til arbeidene der er ferdig vinteren 2017, sier hun.

I sommer ble ett og ett løp helt stengt i Tåsentunnelen på grunn av oppgraderingsarbeidene.

Da ble så mye som 20.000 biler i døgnet sluset over Tåsen via Rolf Wickstrøms vei/Kaj Munks vei. Det skapte tidvis lange køer.

Slik er fremdriftsplanen for tunnelarbeidene Statens vegvesen utfører i Oslo de kommende årene.

LES OGSÅ:

 

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...