Nordre Aker Budstikke

Derfor renner vannet på turveien

Vann som kommer opp av grunnen i skogen ved Nydalen, renner ned på turveien og denne broa over Akerselva. Foto: Christian Fredrik Borg

Klart, kaldt vann renner over en av turveiene langs Akerselva og ut på en av broene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NYDALEN: Oppkommet av vann knyttes til den mulige lekkasjen som har oppstått på «Nydalsledningen», en av Oslos tre hovedvannledninger.

En leser sier til Nordre Aker Budstikke at det kommer mer vann enn tidligere.

– Vi har registrert visuelt at det har kommet opp mer vann i forbindelse med nedbør. Vi har kontroll på oppkommet av vannet og er i tett dialog med eieren av bygget, sier kommunikasjonsrådgiver i Vann- og avløpsetaten, Simen Strand Jørgensen, til Nordre Aker Budstikke.

Vannet kommer opp av grunnen i skogen og renner ned mot turveien og Akerselva. Foto: Christian Fredrik Borg

Turveien langs Akerselva er ett av minst to steder i Nydalen det kommer vann opp fra grunnen. I slutten av juni omtalte Nordre Aker Budstikke oppkom av vann i skogen mellom Akerselva og Maridalsveien. Det meste av vannet herfra blir ført i et rør og ned i en kum.

– Ikke fare for forurensning

Vann- og avløpsetaten sier at det ikke er mulig å fastslå om begge oppkommene skyldes den mulige lekkasjen.

– Gjennom sommeren vil vi gjøre ytterligere undersøkelser i området og håper undersøkelsene vil gi oss svar på dette.

Vannet renner et knapt hundretalls meter i terrenget, krysser turveien over Akerselva og renner så ut i Akerselva. På gangveien er det samlet søle og mindre pytter. Deler av vannet renner ut på gangbroa som ender ved Gjerdrums vei 10A.

Vannet kommer opp av grunnen i skogen og renner ned mot turveien og Akerselva. Foto: Christian Fredrik Borg


Vannet har også ført til erosjon, trolig i mindre omfang. Det skal ikke være fare for forurensning av hverken drikkevann eller Akerselva, har etaten tidligere opplyst.

Usikkert når ny stengning skjer

Oppkommet av vann er årsaken til at etaten frykter at det har oppstått brudd på ledningen.

– Vi har gjort svært omfattende lekkasjesøk i rør som ligger i området. Vi har stengt vannet i ulike sektorer og drevet kildesporing med farget vann, sa Strand Jørgensen i juni.

Likevel er ikke årsaken funnet. 23. juni skulle vannledningen derfor stenges for feilsøking. På grunn av nedbør ble det imidlertid besluttet å utsette arbeidene.

Vannet som renner over turveien i Nydalen, knyttes til den mulig lekkasjen på «Nydalsledningen». Video: Christian Fredrik Borg

– Har dere kommet nærmere en avklaring for når feilsøkingen vil bli gjennomført?


– Det er foreløpig ikke besluttet når feilsøkingen skal gjennomføres, men det er ikke sannsynlig at den blir gjennomført i løpet av sommeren, svarer Strand Jørgensen nå.

Nordre Aker Budstikke følger saken.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...