Nordre Aker Budstikke

Politiet:

«Destruktiv og farlig trend» har kommet til Oslo

Forebyggende avdeling ved Manglerud politistasjon oppfordrer foreldre til å ta en prat med barna sine om en «farlig og destruktiv trend» med sykler. Foto: Fredrik Hagen / NTB (Illustrasjonsfoto)

– Snakk med ditt barn, og hjelp oss til sammen å få slutt på en potensielt veldig farlig trend! oppfordrer politiet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.10.2020 kl 13:09

OSLO: Det er forebyggende avdeling ved Manglerud politistasjon som skriver dette i et Facebook-innlegg onsdag.

– De seneste ukene [har] vi sett en trend som har spredd seg også til våre bydeler i Oslo: en destruktiv og farlig utfordring der ungdommer løsner forhjulene på syklene til andre, skriver politiet i innlegget.

Avdelingen dekker bydelene Østensjø, Nordstrand og Søndre Nordstrand sør-øst i Oslo.

– Stygge ulykker

I slutten av juni skrev politiets nettpatrulje i Vest politidistrikt at de var kjent med at barn ved flere skoler hadde opplevd at skruer og muttere hadde blitt fjernet fra hjulene.

– Vi har flere eksempler på stygge ulykker, både hos oss og rundt i landet. Hjernerystelser, brudd og stygge sår har vært konsekvenser av det som trolig er utfordringer spredd via blant annet TikTok, klargjør Manglerud-politiet.


Politiet henviser til en video fra Dagbladet som viser hvordan man raskt kan kontrollere om noen har tuklet med sykkelen sin.

– Snakk med ditt barn, og hjelp oss til sammen å få slutt på en potensielt veldig farlig trend! oppfordrer politiet.

Ingen meldinger

Avsnittsleder ved Ungdomsavsnittet på Majorstuen politistasjon, Johan Benitez, bekrefter overfor Nordre Aker Budstikke at de er kjent med trenden.

– Men vi har ingen meldinger fra skoler om slike saker. Heller ingenting fra foreldre, skriver Benitez i en melding.

Avsnittsleder Johan Benitez ved Ungdomsavsnittet på Majorstuen politistasjon. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)


OPPDATERT! Etter at denne saken ble publisert har flere foresatte meldt fra om lokale tilfeller:

Anne Katrin Storsveen, politiførstebetjent og avsnittsleder i avsnitt for nettpatrulje og støttesenter for kriminalitetsutsatte i Oslopolitiet, sier at de ser svært alvorlig på denne trenden.

– Ved bevisst å skade andre for humoren sin skyld, kan få alvorlige konsekvenser for dem som har utført sabotasjen ved at de blir anmeldt. En anmeldelse er ikke det beste å ha på CVen sin. Så vi oppfordrer de unge til å tenke seg om og slutte med dette omgående, sier hun.

Hun oppfordrer, i likhet med Manglerudpolitiet, foreldre til å ta en prat med barna sine om hvordan man kan unngå slike ulykker, og ved enkle grep kan sikre seg mot at man blir utsatt for liknende sabotasje.

– Det første man må gjøre er å sjekke om hurtigkoblingen er løsnet. Det andre er å feste strips til koblingen, da har du ikke mulighet til å få løs hjulet. Det tredje er å kjøpe en ny hurtigkobling uten bøyle, sier Storsveen.


Her er kan de se innlegget fra Manglerudpolitiet i sin helhet:

De seneste ukene vi sett en trend som har spredd seg også til våre bydeler i Oslo: en destruktiv og farlig utfordring...

Publisert av Forebyggende Manglerud Onsdag 30. september 2020

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...