Nordre Aker Budstikke

Det banket på døra hjemme hos Røde Kors-presidenten

Hvorfor gå omveier for å levere cashen, når presidenten i Norges Røde Kors bor i samme området?

Foto: Foto: Sven Mollekleiv

Mikkel, Noah og Tinius (9) solgte vafler til inntekt for en god sak. Og hvorfor gå omveier for å levere cashen - hele 191 kroner - når presidenten i Norges Røde Kors bor i samme området?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.11.2013 kl 09:16

KJELSÅS: Det var lillesøsteren til Tinius, Nicoline, som satte gutta på ideen om at de kanskje kunne samle inn penger til noen som trengte det. Ja, det synes Mikkel Fosser Tangen (9), Tinius Håkonsen (9) og Noah C. Jacobsen (9)  at var en god ide. "Hva skal vi selge?" Jo, vafler, saft og te, ble det.

- Folk var greie og kjøpte, men mest vafler da, forteller gutta.

Leverte rett på døra

Etter at salget var over, talte gutta opp pengene. Tok til side en fortjent sum til godteri, og var klare til å overlevere resten av pengene til en god sak - hele 191 kroner. Valget ble Røde Kors.

- Jeg visste fra før av at sjefen i Røde Kors bodde her på Kjelsås. Så da fant vi likegodt ut at vi kunne stikke ned til ham og levere pengene der, forteller Tinius.

Så sagt, så gjort - en høstkveld banket det på døra til Røde Kors-president Sven Mollekleiv.


- Flott initiativ

Røde Kors-presidenten ble svært glad for både besøket hjem i stua og pengene.

- Dette var et veldig flott initiativ, og så viktig at folk engasjerer seg - store og små. Engasjementet i denne saken betyr like mye som pengene. Viktig for andre å se at gutter som disse bryr seg, og bra for barn i Syria at barn i andre land tenker på de og engasjerer seg for de, legger Mollekleiv til.

- Fortsett å gi

Det er første gangen noen har levert penger sånn direkte på døra, men veldig hyggelig syntes Mollekleiv om besøket.


- Men vil nok helst oppfordre tll at folk fortsetter å gi på "vanlig" måte, all informasjon ligger på nettsidene våre.

Han har invitert gutta på etterbesøk, og har ordnet med flotte diplomer som takk for innsatsen og pengene.

- Det er krig i Syria, og en desperat humanitær katastrofe. Også barna lider. Fem millioner er på flukt, og krigen kan vare lenge. Vi trenger mer til hjelp i Syria,

- Foreløpig er det bare Røde Kors/Røde halvmåne som eneste hjelpeorganisasjonen som har tilgang over hele Syria på tvers av alle frontlinjer - FN kommer ikke inn, forteller Mollekleiv til gutta.

Vaksine til seks barn

- All støtte hjelper. Jeg har regnet på dette: 191 kroner er nok til livsviktig vaksine til seks små barn i Syria, legger Mollekleiv til, han er også styremedlem i det internasjonale Røde Kors.

Stolte gutter tar imot de fine diplomene hjemme i stua til Mollekleiv.

- Vi kan godt ha flere innsamlingsaksjoner, er Tinius, Noah og Mikkel enige om.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...