Nordre Aker Budstikke

Det blir kun én åpning ut mot Maridalsvannet til vinteren

Vakre Maridalsvannet - Oslos drikkevann. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det blir inngjerdinger og store endringer fra Oset Vannbehandlingsanlegg og mot Brekke, og kun én åpning fra Kjelsås hvis du for eksempel skal gå på ski eller skøyter på vannet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.11.2017 kl 23:33

KJELSÅS: – Oslo er en by i sterk utvikling. Innen 2030 forventer vi at innbyggertallet øker fra omtrent 615 000 til over 800 000 personer. Vi har en sårbar drikkevannssituasjonn. 90 prosent av drikkevannet kommer fra Oset vannbehandlingsanlegg.
Vi skal opprette nye rentvannbassenger for å øke kapasitet og beredskap, skriver Vann- og avløpsetaten på egne hjemmesider.

LES OGSÅ: Var du på Elvelangs? Se bilder og les saken her.

Fire nye bassenger

Nye bassenger vil bedre beredsskap - beredskapsvann ved uforutsette større hendelser i vannforsyningen som driftsstans ved anlegget eller ledningsbrudd.

– Vi skal bygge fire nye fjellhaller hvor vi kan lagre 100.000 m3 mer vann. Riggområdet vil ligge langs adkomstvegen til administrasjonsbygget ved Oset. Arbeidet vil pågå fra høsten 2017 til 2021, kan det videre informeres om.

Dette har ikke noe med de pågående arbeidene i Kjelsås-området ellers, med deponi ved utfartsparkeringen ved Oset, der Vann- og avløpsetaten skifter gamle vannrør - les tidligere sak her.


Foto: PRIVAT

Møte

Onsdag inviterte også Vann- og avløpsetaten til informasjonsmøte på Rønningen. I etterkant av møtet forteller Vann- og avløpsetaten at de satte pris på oppmøtet, og at de fikk dialog med beboerne som er berørt av aktivitetene.

– Vi håper også at vi fikk formidlet nyttig informasjon om prosjektet, sier prosjektsjef Magnar Myklebust.

Anleggsveien gjerdes inn. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE


 
Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med beboere etter møtet. De er overrasket over at det er ingen eller få krysningspunkter fra Kjelsås og videre inn i Marka, og tilgang til å gå på ski over Maridalsvannet vinterstid. Over det som har vært benyttet som turvei, asfaltveien fra Oset til Brekke, som nå blir anleggsvei i forbindelse med de omtalte arbeidene.

Portene ved Sagadammen forblir også stengt til vinteren. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Frysjaveien

I tillegg peker beboer på den omfattende sikringen på denne veien som skal brukes til utkjøring av masse, mens innkjøringsveien fra Frysjaveien har ingen sikringstiltak?

Prosjektsjef Myklebust svarer.

– Når det gjelder kryssing av anleggsvei, vil kryssingen ved Oset fortsatt bli holdt åpen vinterstid. Denne kryssingen er på et sted hvor vi har god oversikt både over vår trafikk og turgåerne som vil krysse veien, sier han, og viser til portene ved jernbanebrua, som åpnes om vinteren.

Her ved Oset og jernbanebrua, skal det bli en mulighet for å krysse anleggsveien og gå over til Maridalsvannet, vinterstid. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA


 
Videre at Vann- og avløpsetaten ønsker å sikre anleggsveien godt.


– Dette er en vei som VAV alene har kontroll med tiltakene og hvor vi også har kontroll med trafikken. Anleggsveien får en brå endring i anvendelse, fra å være åpen turvei til en lukket anleggsvei. 

– Frysjaveien er en offentlig vei med sammensatt trafikk og ulike behov som skal dekkes. Her har ikke VAV samme mulighet til å etablere egne tiltak. Her er også allerede betydelig trafikk. På møtet opplevede vi engasjement for trafikksikkerheten i denne del av Frysjaveien også før anleggstrafikken kommer som tillegg. Vi hørte gode forslag til mulige tiltak. Disse tar vi med oss i en diskusjon med vei- og skiltmyndigheten for å drøfte muligheter, svarer Myklebust.
 

Anleggsveien oppgraderes, porten ned til høyre og til stien langs vannet vinterstid, blir ikke åpnet til vinteren. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Reguleringsplanen

Planforslaget om nye rentvannsbassenger ved Oset ble ferdig behandlet i Plan- og bygningsetaten, og sendt Byrådsavdeling for byutvikling til politisk behandling 15. september 2016. Oslo bystyre vedtok reguleringsplanen for tiltaket 1. mars 2017.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...