Nordre Aker Budstikke

Det digre grantreet gikk i bakken - området brukes av skole, idrett og andre hver dag

Ikke noe puslingtre som ramlet i bakken i Myra, onsdag ettermiddag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Godt ingen barn var ute og lekte da treet ramlet ned, sier beboer som mener flere trær er i faresonen. Rektor forutsetter at kommunen nå avgrenser eventuelle farlige områder.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2017 kl 13:38

KJELSÅS:Onsdag ettermiddag gikk dette digre grantreet i bakken, ikke langt unna kunstgressbanen i Myra. Og området mellom Midtoddveien og Myrerveien på Kjelsås.

Og etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til, også inn i en hage som grenser til friområdet.

LES OGSÅ: Det skal bli et heidundranes arrangement ved Frysja neste fredag og med en god dæsj Dracula!

Treet skal etter det avisen kjenner til, også ha truffet en hage, som grenser til friområdet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med beboer i området, som forteller.


– Litt etter halv seks onsdag ettermiddag gikk treet i bakken. Vi tror flere trær er i faresonen, det er flere store, skeive, vanntrukne trær i området. Det var godt ingen barn var ute i skogen da treet ramlet ned. Men flere barnefamilier har jo også hage som grenser til fri arealet, sier beboeren som ikke ønsker å ha navn og bilde i lokalavisa.

LES OGSÅ: Se hvilke skoler som får nye rektorer

Kjelsås skoles rektor Mette Rasmussen, fra tidligere anledning, og feiring av skolens 100-årsjubileum i år. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV

Rektor ved Kjelsås skole, Mette Rasmussen, ber Bymiljøetaten ta grep.

– Myra blir brukt både av skolen, idretten og bydelens innbyggere hver dag. Det er Bymiljøetaten som har ansvar for byens trær, og jeg forutsetter at de nå avgrenser området som eventuelt kan være farlig for barn og voksne, kommenterer rektoren torsdag morgen, etter å ha sett bildene av treet som har ramlet ned.


LES OGSÅ: Nå har byråden bestemt seg for hva som skal skje videre med Skar leir

På spørsmål, svarer hun at Myra ikke er regulert som en del av skolens uteområde.

Gangveien gjennom området brukes også som skolevei til og fra Kjelsås skole.

Stille og rolig på kunstgressbanen i Myra torsdag morgen, treet som ramlet ned ligger litt inn i skogen i enden av dette bildet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Bymiljøetaten

Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med Bymiljøetaten.


– I forbindelse med gravearbeider i området var vi på befaring i juni. Vi mistenker at enkelte av trærne kan ha fått skader av graving i rotsonen som har gjort dem ekstra utsatte ved vær og vind, sier Siril Stenerud, områdeforvalter i Bymiljøetaten.

Videre at de vil ta en sjekk med sertifisert trepleier i løpet av dagen.

– Og ser om det er behov for ytterligere fellinger, ev. sperrer midlertidig av hvis vi ser at det er enkelte trær som snarlig bør felles. Vi kommer også til å rydde opp etter treet som falt. Vi vil ha dialog med skolen, men regner med at vi får vurdert det utsatte området i løpet av dagen og at barna igjen kan bruke området som før, ifølge Stenerud.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...