Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Det er dumt at vi må plukke opp når det ikke er vi som har rota

Barnehagebarna på Kringsjå gjorde en kjempeinnsats i begynnelsen av april, med å plukke søppel i skogen. Men de synes det er dumt at folk kaster fra seg så mye. Foto: KLOSSEN BARNEHAGE

Barna i SiO-barnehagen Klossen på Kringsjå elsker «Ole Brumm-skogen» sin, men blir lei seg når den til stadighet blir tilgriset med søppel. Kan det være nødvendig, da?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.04.2016 kl 11:13

KRINGSJÅ: SiO-barnehagen Klossen ligger i Kringsjå studentby, aller nærmest skogen.

Med en slik fantastisk beliggenhet bruker de marka masse, men opplever at det ofte er fryktelig mye søppel der. Og da er det ikke alltid like hyggelig å være ute i skogen.

– Det er masse søppel i skogen der vi går på tur. Det er ekkelt, forteller barna oss.

Nylig arrangerte barnehagen derfor en liten oprydningsaksjon i det de kaller «Ole Brumm-skogen», som ligger ved siden av Lyn-feltet.

VI BLE MED RUSKEN: Se hvor mye Ruskengeneral Jan mener det bør koste å kaste fra seg søppel i skogen!

Mangler søppelkasser

– Det er nok mye søppel både fordi det bor folk i skogen og fordi det er et område som er veldig mye i bruk til både ski- og fotballtreninger. Og det mangler søppelkasser, sier Tone Bjerknes Gulbrandsen, som er pedagogisk leder i barnehagen, til Nordre Aker Budstikke.

Hun mener det er stort behov for flere søppelkasser i området.

– Er det mulig å få til? Kan søppelkassene tømmes oftere? spør Gulbrandsen.

Barnehagen gjennomfører en større opprydning på våren og en etter sommerferien. Ellers plukker små og store med seg søppel når det trengs.

LES OGSÅ: SiO-barnehagen på Kringsjå er ikke som alle andre: Går Gustav i den beste barnehagen?

Mye søppel i "Ole Brumm-skogen" ved Lyn-feltet. Foto: KLOSSEN BARNEHAGE

Klarer ikke folk rydde selv?

– Vi vil gjerne fremheve hvor glade barna er i å være ute og hvor fantastisk beliggenhet barnehagen har. Det er bare synd at naturopplevelsen tidvis blir noe ødelagt av at folk ikke klarer å rydde opp etter seg selv, sier Gulbrandsen.

– Det er dårlig med søppel i skogen for da må man rydde i skogen, sier barna i Klossen. Og legger til:

– Det er dumt at vi må se oss for hvor vi går.

Vi ble med 40-årsjubilanten Rusken til Sognsvann: – Dette greier vi ikke alene, så vi er helt avhengig av at alle er med og bidrar. Stor og små, vel, borettslag, organisasjoner, barnehager og skoler. Men også næringslivet

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...