Nordre Aker Budstikke

– Det er helt nydelig!

Bymiljøetaten melder om knallforhold i Marka, se også videosnutt i saken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.01.2019 kl 13:03

MARKA: Løypekjører Roar Grønvold i Bymiljøetaten forteller at nå kjøres det opp løyper så godt som «overalt»:

– Jeg har i dag kjørt fra Tryvann, Frognerseteren, ned igjen til Frønsvollstråkka, inn til Nordmarkskapellet, til Skjennungen og Ullevålseter, og tilbake til Frognerseteren. Det er også kjørt fra Sognsvann. Det skal også etter planen kjøres opp løyper så godt som overalt i dag, i eksempelsvis også Lillomarka, Maridalen og fra Kjelsås med mer, sier Grønvold.

– Det er helt nydelig nå, og perfekte forhold. Tre-fire minusgrader - bare å komme seg ut på ski hvis man kan, oppfordrer Grønvold, og forteller om at det er endel vind i Marka.

Skiforeningen

– Vi er veldig fornøyde mes snøfallet! Nå har det kommet 10-15 centimeter. Denne snøen er det god substans i, den er virkelig noe å jobbe med. Alle løypebasene våre er ute og pakker og prepper løypene. Dettte blir veldig bra! sier Hege Blichenfeldt Sheriff, løypesjef i Skiforeningen.


Skiforeningens mannskaper vil jobbe kontinuerlig, og til helgen vil alle løypene som kan kjøres opp nå være klare.

De er også i gang med å stikke opp løyper over vannene. Vannkvaliteten og føret er ulikt på vannene i Marka, avhengig av når de frøs. Skiforeningens mannskaper måler istykkelse, og kjører løyper der det er farbart.

– Skiløperne må holde seg til traseene over vannene, sier Sheriff.

Tidligere er det bare skogsbilveiene Skiforeningen har kjørt løyper på, men med det siste snøfallet kan også noen av terrengløypene, og vannene tas i bruk.

– Det siste trinnet blir å kjøre opp alle løypene i terreng, der det er ulendt med stokker og stein. Til det trengs det hvert fall 20 centimeter mer snø, sier Sheriff.


– Men nå har skiføret åpnet seg mye mer nært der folk er. Nå er det føre til å gå der du pleier å gå på ski.

Føremelding

På nett skriver Skiforeningen dette om føret i Marka tirsdag formiddag:

«Endelig fikk vi et påfyll av snø! 5-15 centimeter er ikke helt det vi hadde håpet på med hensyn til terrengløypene, men alle monner drar! Det snør fortsatt lett enkelte steder, men dette vil gi seg utover formiddagen. For øvrig er det overskyet og temperaturen ligger mellom -3 til +2 grader på morgenen. Det blåser også friskt fra nordvest. Det er ventet litt høyere temperaturer utpå dagen, før det igjen blir kjøligere i kveld. Det er ikke gunstig å preparere på våt snø, så mange steder vil vi vente på kulden igjen før vi gjør noe. Man må også regne med at sporene blåser igjen i utsatte områder.

De beste forholdene finner du fortsatt i Romeriksåsene. Her det det om lag seks mil med flotte løyper preparert både for skøyting og klassisk. Det er dessuten gode forhold på skogsbilveier på Lygna og ut fra Stryken, Svartbekken og Mylla og Ringkollen. Videre er det fine fpreorhold ut fra Skansebakken, på veiene i Kjekstadmarka ut fra f.eks. Kjenner eller Gjellebekk. Grønlandsveien fra Vestmarksetra til Mikkelsbonn og By til Kampevaddsammen er også brukbare alternativ. Det er også mulig å få seg fine skiturer fra Elveli (Sørkedalen) og Frognerseteren til Kikut. Næranleggene har som vanlig gode forhold. God tur!»

Det er Bymiljøetaten som preparerer skiløypene i Oslo kommunes skoger, områdene som er nærmest byen. Skiforeningen preparerer i den delen av Oslomarka som er eid av Løvenskiold.


Sjekk prepareringsstatus i føremeldingen på Skiforeningen.no.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...