Det er ikke så veldig moro for barna å hente ballen her
Det sier leder for SFK Lyn, Sjur Skridshol, om romleirene rett nedenfor det store idrettsanlegget på Kringsjå. – De kommer igjen og igjen, merkelig at ikke kommunen og politikerne klarer å gjøre noe med dette?
Publisert: 09.09.2016 kl 14:32
Sist oppdatert: 10.09.2016 kl 10:54
KRINGSJÅ: – Det er et titalls telt noen meter nedenfor fotballanlegget her, syd for klubbhuset og den eksisterende nederste kunstgressbanen. Ikke så veldig moro for barna å hente ballen her, når den går over nettingen, sier Sjur Skridshol, leder av SFK Lyn på Kringsjå.
Han er oppgitt over problemet.
– Klarer ikke politikerne å gjøre noe med dette?
– De kommer igjen og igjen, merkelig at ikke kommunen og politikerne klarer å gjøre noe med dette? Det er jo ikke bare vi som jobber her som reagerer på dette, foreldre er stadig i kontakt med oss og er også veldig bekymret, sier Skridshol.
LES OGSÅ: Skar ned hengekøya og dro
Nordre Aker Budstikke har også tidligere skrevet om ulovlig camping. Høyre mener byrådet er handlingslammet i sakens anledning. Her kan du lese kritikken og hva miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) svarer:
Sjokkerte over handlingslammelse når det gjelder ulovlig camping og forsøpling.
– Det skal vel ikke være sånn, at folk kan tilgrise og forsøple et nærområde på denne måten. I tillegg har vi sett at det også er mye alkohol i området der teltene står. Politiet har også tidligere i år vært i området her og beslaglagt alkohol, ifølge Skridshol.
Han har flere ganger vært i kontakt med kommunen ved Bymiljøetaten, skriftlig. Det begynner å bli mange uker siden første henvendelse, men så langt har ikke Lyn og Skridshol fått noe svar fra kommunen.
Lys på turveien
For det som står øverst på agendaen nå, er å få lys langs turveistrekket mellom kunstgressbanene syd for klubbhuset, og rett ovenfor der romleiren er, og ned til den nye fotballbanen, som skal stå klar 1. oktober.
LES OGSÅ: Vann- og avløpsetaten har fått nok av ulovlig camping ved Oslos drikkevann
– Det kommer til å gå hundrevis av unger frem og tilbake på det strekket om kort tid. Lys vil hjelpe noe på situasjonen, mener Skridshol.
Purring 8. august
Blant annet sendte han en purring 8. august i år til Bymiljøetaten.
– Vi har ikke hørt noe fra BYM (journ. anm. Bymiljøetaten) ifm denne saken. Planlagt åpning av banen er 1/10-16 og det hadde vært flott hvis vi fikk til noe før den tid? Veien er ekstremt mørk, skogen er yndet tilholdssted for romfolk/hjemløse og det er veldig mange foreldre som er på meg og spør hva som skjer mht belysning.
– Det vil være hundrevis av barn og ungdom som vil benytte denne veien som går mellom klubbhus og den nye banen – hver dag, skriver Skridshol og klubben.

Sjur Skridshol i SFK Lyn er ikke fornøyd med at dette ligger rett ved området hundrevis av barn ferdes. Foto: PRIVAT
Videre sendte han på nytt henvendelse 30. august.
– Jeg skriver til dere på vegne av Ski- og Fotballklubben LYN som drifter 2 kunstgressbaner for BYM på Kringsjå. Bane nr 3 (KGB3)er under bygging i regi av BYM. Banen bygges syd for klubbhuset og KGB2 og adkomstveien er en kommunal vei som går gjennom en tett skog. I dag er det minimal virksomhet på banene som ligger der (2 gressbaner), men både foreldre og barn som benytter banen uttrykker engstelse for å gå der.
– Når den nye banen er klar i oktober, vil hundrevis av barn benytte banen hver dag – ofte til sent på kveld. På formiddagen er det trening i LYN regi og på ettermiddag/kveld er det kamper i regi av Oslo Fotballkrets. Eneste adkomstvei, fra klubbhuset til KGB3, blir gjennom skogen. Den kommunale stien gjennom tett skog er ca 100 m lang. Det er belysning langs veien 70 m lenger syd enn skogen.
Videre:
– Området vest for skogen er sterkt belastet med mange husstedsløse. Vi kontakter nesten ukentlig Rusken/BYM/Politiet vedr Romfolk som etablerer større og mindre leire i dette området.
Lover svar
Kommunikasjonsrådgiver Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten bekrefter at de har mottatt ønsker om belysning i området.
– Vi ser på hva som er mulig å få til. Lyn FK vil få svar fra oss i løpet av kort tid, skriver hun i en e-post til Nordre Aker Budstikke.
Hun forklarer at Bymiljøetaten ikke har myndighet til å bortvise mennesker fra området.
– Men sammen med politiet har vi jevnlige aksjoner både i dette området og ellers rundt om i byen for å rydde ulovlige leire. Vi har hittil i år hatt 34 aksjoner, der vi sjekker 8 steder i snitt, altså nærmere 300 steder bare i år.
LES FLERE SAKER FRA NORDRE AKER BUDSTIKKE:
- Kommunen ville rive nesten 50 boliger i Maridalen
- Nå kan du sikre deg egne Marka-skilt
- Nora (18) fikk drømmejobben!
- Trikkehallen på Grefsen jubilerer: Var «aldeles uhørt moderne»
Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!
Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!