Nordre Aker Budstikke

Det er tøft å drive butikk i Grefsenveien om dagen

Butikkene langs Grefsenveien føler seg innestengt. Foto: Kristin Tufte Haga

De minner om at de har åpen dør, og at det faktisk er lov å kjøre til eiendommene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.05.2019 kl 19:58

GREFSEN: Grefsenveien skal oppgraderes, og også gjøres klar til nye trikker. Her kan du lese tidligere sak om arbeidene, i tillegg oppgraderes Grefsenveien fra Platåveien til Midtoddveien.

Nordre Aker Budstikke møter et knippe næringsdrivende på strekningen mellom Storo og Disen holdeplass. De forteller at det er krevende å drive business når gata graves opp og det stenger for gjennomkjøring.

– Klart vi merker at kjøremønsteret i området er endret, nå kjører de fleste Kjelsåsveien. I tillegg så synes jeg det generelt er mindre fotgjengere forbi her også. Det er litt skremmende å tenke på at det skal pågå arbeider i gata her i rundt ett år til, sier innehaver av Grefsen Hudpleie, Birgitte Vistung, med adresse Lettvintveien 39.

LES OGSÅ: Bydelsutvalget ber om tiltak for å sikre Lettvintveien

– En bombe

For fire år siden utvidet hun, og pusset opp lokalene i hudpleiesalongen. Hun har også en massør og akupunktør som leier i lokalet.

Grefsen Hudpleie, fra venstre Birgitte Vistung, Anita Pedersen, Frida Slettum, og Chenlei Xia (akupunkter/massør). Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE


– Det var jo en bombe når informasjonen om oppgraderingen av Grefsenveien kom. Vi merker på omsetningen at det er mindre flyt forbi her. Vi har jo endel faste kunder som bestiller timer og så videre, men de som dropper innom for å kjøpe produkter har blitt færre de siste månedene. Men husk at det er åpent her, akkurat som før, sier hun.

– Ikke glem oss

Blomsterbutikken lenger ned i veien, i Grefsenveien 60, merker veldig godt at det skjer mye i gata:

– Det er klart at dette går utover omsetningen vår, men utvalget er det samme. Vi har jo også mye bestillinger via nett. Men det viktigste vi kan si er at det er åpent her som vanlig, og at det er mulig å kjøre bil hit, det er ikke ulovlig å kjøre til eiendommen, selv om det ikke er flust av parkeringsplasser her nå. Ikke glem oss, oppfordrer Anne Cathrine Bråthen, innehaver av Grefsen Blomsterhandel.

Biter tenna sammen

Jan Hillestad, daglig leder ved Comfort Storo, minner om at det er lov å kjøre helt til butikken, ovenfra, eller over krysset. Foto: Kristin Tufte Haga

Rørleggerbedriften Comfort på hjørnet av Grefsenveien og Storokrysset, følger opp med samme oppfordring:


– Det er også lov å kjøre hit, ovenfra og nedover Grefsenveien. Det er også lov å kjøre over krysset og til oss, for å handle. Vi merker godt at omsetningen har gått ned, sikkert med 20 prosent så langt. Heldigvis har vi ikke bare butikk, men også rørleggere som jobber ute i regi av firmaet. Nå håper vi på at folk ikke glemmer oss og tror at vi ikke har åpent eller at det utilgjengelig å komme frem her. Så skal vi bite tenna sammen ett år til, og holde ut, sier innehaver Jan Hillestad.

Han forteller at de har drevet butikk på tomta i mer enn 20 år.

Sporveien

Sporveien kommenterer følgende om kjøring fra Storokrysset og opp Grefsenveien:

– Som skiltingen viser så er det ikke lov for biler og motorsykler å kjøre oppover Grefsenveienveien fra Storo. Slik det har vært helt siden 3.12.2018. Her er det kun buss i rute som kan kjøre. Unntaket er de som skal til Grefsenveien 56, altså Comfort-butikken, som skiltet under forteller. Med andre ord: Alle som skal til Comfort eller Bademiljø kan kjøre inn til butikkene gjennom den lille passasjen som vi har laget for dem som skal dit. De kan imidlertid ikke kjøre videre oppover Grefsenveien fra dette punktet, sier Sven Øvergaard, kommunikasjonsrådgiver i Sporveien.

– Når det gjelder kjøring i motsatt retning, nedover Grefsenveien mot Storokrysset: Den samme skiltingen gjelder nedover. Her er det kun åpent for buss i rute. Unntaket er kjøring til eiendommene som det er åpnet for, og som også er skiltet, legger han til.


– Når det gjelder utfordringene de næringsdrivende møter, så har vi stor forståelse for at dette er vanskelig. Vi gjør vårt beste for å holde tilgangsmulighetene for kundene åpne gjennom å opparbeide passasjer, anlegge stier langs byggegjernene m.m, men ideelt blir det uansett ikke så lenge fremkommeligheten er såpass begrenset som den er, samt at mange parkeringsplasser er fjernet, avslutter Øvergaard.

Meld deg på nyhetsbrev

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...