Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Det er vanskelig å være meg selv når alle andre vil jeg skal være en annen

I hvor stor grad styres livene våre av hvordan vi tror andre oppfatter oss? Filmen "Hvem er du – del 1" ligger nå ute på Nydalen vgs. sine sider. Foto: NYDALEN VGS

Nydalen videregående har utfordret elevene sine til å være seg selv, og gi andre muligheten til det samme. Resultatet har blitt en tankevekkende video-serie.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.12.2016 kl 16:52

NYDALEN: Hvordan et det å være tenåring i 2016? Hvordan står det egentlig til med «generasjon prestasjon»?

– Å være seg selv er å ta kontrollen over egne beslutninger, og ikke la seg påvirke av andre.

LES OGSÅ: Politiet: På tide med et ærlig språk om hva vi ser på ungdomsfestene

Karakterkrav og psykisk helse

Slik åpner filmen som ble publisert på Nydalen vgs. sine facebook-sider onsdag. (Se filmen nederst i denne saken!)

Det er den første i en serie som vil komme ut hver onsdag frem til juleferien. Her deler modige Nydalen-elever tanker om hvem de selv er.

– Vi har en skolehverdag der politikere husker eleven, men ofte glemmer mennesket. Det er langt mer fokus på prestasjoner, krav og karakterer enn det er på elevtrivsel og psykisk helse, sier André Trasti, som er kommunikasjonsansvarlig ved skolen.

– Samtidig sier de aller fleste elever vi snakker med at skolemiljø er det viktiste. Det selv om disse elevene blir kalt ting som 'generasjon prestasjon'.

Derfor har skolens elever blitt utfordret til å være seg selv og gi andre muligheten til det samme. Resultatet kan du nå se i det første klippet som ligger ute, med tittelen «Vær den du er - del 1».

KOMMENTAREN SOM RØRTE OSS: Henriette (16) ble mobbet helt til hun begyte på Nydalen vgs.

Fokus på elevmiljø

«Det er vanskelig å være meg selv når alle andre vil jeg skal være en annen», «Jeg trodde jeg var bifil», «Jeg er redd folk skal tro jeg er kjedelig på fest, fordi jeg ikke drikker», «Jeg elsker Justin Bieber»

– Jeg håper at vi på Nydalen vgs. har et godt fokus på elevmiljø, og jeg tror det er derfor vi er den mest søkte skolen i Oslo, sier Trasti, som berømmer elevene for sin åpenhet, og gleder seg til å vise resten av videoserien.

LES OGSÅ: Nydalen vgs. er en av de mest ettertraktede skolene i Oslo

Se «Vær den du er - del 1» her:

LES OGSÅ: Deler ut én million kroner. Nå kan du søke frivillighetsmidler

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...