Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Ragna (17) er Nordre Aker-ungdoms fremste representant:

– Det handler om å si det du mener

Leder av Nordre Aker ungdomsråd, Ragna Marie Tunold. Foto: Nora Dingstad

UNG I NORDRE AKER: Ragna Marie Tunold (17) er Nordre Aker-jente tvers gjennom, og som leder i Ungdomsrådet er hun den fremste representanten og stemmen for bydelens unge.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: – Mitt beste tips til Nordre Aker-ungdommen er å engasjere seg, sier 17-åringen.

Nordre Aker ungdomsråd er ungdommens talerør inn til bydelsutvalget. Det består av ungdommer fra bydelen i aldersgruppen 12-18 år, valgt inn demokratisk fra skoler, organisasjoner og fritidsklubber. Rådet får årlig tildelt en pengepott de kan dele ut til både enkeltpersoner og organisasjoner som vil lage arrangementer og aktiviteter for ungdom i bydelen. Pengene tildeles basert på antall unge som bor i bydelen.

– Det må være av, for og med ungdom. Det er de tre ordene vi bruker, forteller Ragna om hvordan de deler ut pengepotten.

– Det må være til fordel for ungdommer i bydelen, bidra til lokalsamfunnet, og være noe som kan være viktig for ungdom i bydelen. Blant annet pleier vi å støtte revyene til de to videregående skolene vi har i bydelen, Blindern og Nydalen, forteller hun.

– I tillegg støtter vi for eksempel prosjekter på Trikkehallen og i Glasshuset, og vi har støttet Studio 21. Jeg syns det er veldig kult, for vi får bidratt til veldig mye av det kule som skjer for ungdom i bydelen, forteller den engasjerte lederen.

Nordre Aker ungdomsråds splitter nye logo. Foto: Nordre Aker ungdomsråd

Lærerikt

Ragna ble selv valgt inn i rådet i 8. klasse, og liker seg godt. Hun føler tilhørighet til bydelen, og er glad for å ha en kanal der hun kan påvirke.

– Da jeg fikk tilbud om det, syns jeg det var utrolig kult! Jeg har alltid vært veldig samfunnsengasjert, så jeg så på det som en veldig unik mulighet til å være med på å påvirke og bidra til lokalsamfunnet. Også føler jeg på en veldig stor tilhørighet til bydelen, fordi jeg har bodd her hele livet mitt, og i dag bor vi tre generasjoner av Tunold-slekta på Tåsen med 300 meter mellom oss, forteller hun.

– Hva har du lært? Du har jo hatt verv i rådet hele ungdomstiden din.

– Ja, det har jeg! Jeg begynte i rådet i starten av ungdomsskolen, og jeg tror noe av det kuleste har vært å lære hvordan bydelen fungerer. Samarbeidet mellom de ulike etatene, skolehelsetjenesten og skolene. Det er så utrolig mange flinke folk som jobber i bydelen vår. Jeg føler meg utrolig privilegert som har fått muligheten til å møte disse menneskene, snakke med dem og samarbeide med dem, forteller hun.


Nå har hun blitt leder, og med tittelen følger ekstra ansvar.

– Som leder er det min oppgave å sørge for at samarbeidet i rådet flyter fint, og at det fungerer. Det er viktig for meg at alle de gode ideene som medlemmene har kommer opp og frem, og at de flinke folka som sitter i rådet får sagt hva de mener, forteller hun.

Nordre Aker ungdomsråd på korona-vennlig møte. Foto: Ragna Tunold

Verdens beste sted å vokse opp

Ragna mener, muligens noe subjektivt, at Nordre Aker er et fantastisk sted å vokse opp.

– Jeg tror det er en av de beste stedene man kan vokse opp i hele verden. Det er kort til marka, men i tillegg får du den byfølelsen. I tillegg er det jo veldig trygge boligområder.


Hun mener det er viktig at bydelens unge får informasjon om de tilbudene som faktisk finnes.

– Noe av det vi jobber med i Nordre Aker ungdomsråd akkurat nå, er å få ordet ut om de fantastiske tjenestene vi har, for eksempel Helsestasjon for ungdom (i Nydalsveien 21, journ.anm.), det er et kjempegodt tilbud, men det er få som vet om det.

Likevel er det én ting hun mener burde forbedres, også på verdens beste sted å vokse opp:

– Det jeg har jobbet mest for i min tid i Nordre Aker ungdomsråd er seksualitets- og psykisk helseundervisning. Jeg tror dette er kjempeviktig, og når jeg har snakket med andre ungdommer, viser det seg at folk ikke er så veldig fornøyd med den undervisningen de har fått.

Gjennom Ungdomsrådet har hun fått bidra til et prosjekt som skal være med å bedre undervisningen.


– Vi har spennende samarbeider med både Helsestasjon for ungdom (HFU) og skolehelsetjenesten. Vi er veldig i oppstartsfasen, men jeg håper at det kan lede til at Nordre Aker-ungdommen får en bedre undervisning både når det kommer til seksualitet og psykisk helse, forteller hun.

Leder av Nordre Aker ungdomsråd, Ragna Marie Tunold. Foto: Nora Dingstad

Sikter høyt

For Ragna har påvirkningsarbeidet hun har gjort gjennom Ungdomsrådet gitt mersmak. Hun håper å kunne jobbe med noe av det samme i fremtiden.

– For min del gjør jeg ikke dette fordi det ser bra ut på CV'en, jeg gjør det fordi jeg elsker det arbeidet vi holder på med, og alle erfaringene jeg får og alle menneskene jeg møter. Jeg har jo også lyst til å jobbe med å påvirke samfunnet vi lever i, på bydelsnivå eller i byen vår, eller kanskje også på nasjonalt eller internasjonalt nivå, sier hun håpefullt.

– Hvor ser du deg selv om ti år?

– Da er det ikke så lenge til jeg fyller 28, så da er jeg kanskje ferdig med studiene. Jeg leker litt med tanken om å enten studere juss eller samfunnsøkonomi. Som ferskt nyutdannet jobber jeg forhåpentligvis med et eller annet der jeg kan gjøre det jeg er glad i; å jobbe med mennesker og samfunnet vi lever i. Det er veldig vagt svar, men jeg er egentlig veldig åpen, og har ikke helt bestemt meg enda, svarer hun.

Engasjer dere!

– Har du et tips til Nordre Aker-ungdommen?

– Jeg tror at mitt beste tips til Nordre Aker-ungdommen er å engasjere seg. Det handler om å si det du mener. Hvis det er noe du tenker på, så er det mange kanaler der ungdom kan ytre seg. Vi har sosiale medier, som vi bruker hele tiden. Eller så kan du skrive et leserinnlegg og sende det inn til Si;D eller VG. Det er jo det hele demokratiet vårt er bygget på, at folk skal si det de mener og engasjere seg, forklarer hun avslutningsvis.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...