Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Det handler om å ta vare på hverandre

Stor dansestemning og ståhei i Grefsen skolegård fredag. Foto: GREFSEN SKOLE

– Og å bry seg og se hverandre, sier fungerende rektor ved Grefsen barneskole, Are Enger. Fredag danset tusenvis av elever rundt omkring på skolene i Norge.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.11.2015 kl 20:30

NORDRE AKER: BlimE er en kampanje NRK lanserte høsten 2010 som skulle gi økt bevissthet hos barna for å være venner med hverandre og vise omsorg. Slagordet er «Si hei! Vær en venn! BlimE!» Fredag danset tusenvis av barn rundt omkring på skolene i Norge.

SE FLERE BILDER HER

– En positiv VI-følelse

Blant annet også på Grefsen skole.

– Vi er med på dette, fordi det skaper en positiv VI-følelse. Budskapet er å ta vare på hverandre, bry seg og se hverandre. Vi jobber mot et felles mål, som utløser seg i en felles happening for alle elever og ansatte. På den måten synliggjør vi det vi jobber med hver dag - inkludering, glede og mestring, sier fungerende rektor Are Enger.

Han forteller om stor stemning, spenning og jubelbrus da skolen dro i gang årets BlimE-låt.

Her kan du se film fra dansen i skolegården ved Grefsen skole

Gleden i elevene

– En hjertens takk til NRK-Super for å bidra med noe så positivt inn mot elever i norsk skole. For Grefsen skole er dette blitt en tradisjon, som vi kommer til å gjennomføre hvert år. Gleden i alle elever, som på eget initiativ har forberedet seg, øvd og strevd, men fullført, det er bare helt fantastisk å være en del av, sier Enger.

LES OGSÅ: Slik lurer 13-åringer foreldrene, og drikker seg «dritings»

– Jeg er glad og stolt av å få være fungerende rektor for elever og ansatte som dette.

SE FLERE BILDER HER

– Selv om ting går oss i mot

Assisterende rektor ved Kjelsås skole, Anne Skovly, forteller fra Kjelsås skole.

– Elevrådsleder og nestleder holdt flotte taler om det å være en venn og ta vare på hverandre. Leder sammenlignet skolen med det norske landslaget. Vi tar vare på hverandre selv om ting går oss i mot.

LES OGSÅ: Kommentar: – Vi fratar vårt eget politi retten til å bære våpen mens en europeisk storby innfører unntakstilstand og i prinsippet er i krig

Skovly fortsetter.

– Kanskje vi var den skolen i landet som samlet flest barn og voksne til dans og sang i dag?

Også Disen skole var med i BlimE-dansen fra Nordre Aker-barneskolene.

BlimE ble første gang introdusert i MGPJr 4. september 2010, der alle publikummere og deltakere hadde på seg et turkis «BlimE-armbånd».

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...