Nordre Aker Budstikke

Det har ikke vært så mye snø på 30 år!

Det har snedd godt i Marka - her ved grensen mellom Bydel Nordre Aker og Nittedal. Foto: PRIVAT

– I 1988 var det faktisk mye mer snø, forteller klimaforsker ved Meteorologisk Institutt i Oslo. Og det ser ut til å komme mer snø fremover.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2018 kl 07:17

OSLO: Bjørn Lasse Kristensen bor ved grensa mellom Bydel Nordre Aker og Nittedal. Han forteller om mye snø.

– Jeg har målt 170 centimeter, forteller Bjørn, og lar lokalavisa få låne bilde fra stedet.

LES OGSÅ: 53 millioner byrådskroner mer til snørydding

To meter i 1988

Klimaforsker ved Meteorologisk Institutt i Oslo, Helga Therese Tilley Tajet, forteller at det ikke har blitt målt så mye snø ved værstasjonen ved Bjørnholt i Nordmarka, på 30 år.

– Hittil i vinter er snøen målt til 146 centimeter ved Bjørnholt. Det er 30 år siden det ble målt mer snø på Bjørnholt. I 1988 var det faktisk mye mer snø, da var rekorden to meter, forteller klimaforskeren.


I tillegg at det kan være høydevariasjoner rundt omkring i Marka også, som at det ved grensen til Nittedal hvor Bjørn Kristensen bor, kan være annen snøhøyde.

– Det kan jo også ha blåst slik at snøen har lagt seg høyere enn den egentlig er, sier hun.

LES OGSÅ: Gatene skal ryddes, se her om du må flytte bilen din.

Gallup

Hva synes du om snømengdene så langt i vinter?

Vis resultat

Kommer mer

Og det blir mer snø. Meteorolog Hanne Beate Skattør, ved Meteorologisk Institutt, forteller at det utover dagen i morgen ser ut til komme fem til femten centimeter snø i Oslo.


Temperaturen vil ligge på rundt 0, så det kommer litt an på hvor i Oslo man er, i forhold til om nedbøren kommer som snø eller mer regn, sier Skattør.

LES OGSÅ: Rådyr bitt og skadd av løsbikkjer - ta bikkja i bånd!

Hun fortsetter:

– Gjennom helgen ser det også ut til å komme noe snø, men med samme temperaturer. Men mesteparten av snøen kommer natt til fredag, sier hun.

LES OGSÅ: Har fått over 10.000 brøyteklager så langt i vinter

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...