Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Det skulle bare en henvendelse til for å fikse Akerselva-turveien

Gjørmete og vått. Slik så det ut før Bymiljøetaten tok affære. Foto: HANNE TRÅSDAHL

– Elsker det når byråkratiet er raskt og effektivt!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.12.2016 kl 09:41

NYDALEN: Har du gått turveien langs Akerselva?

Det har også Hanne Tråsdahl gjort. Hun synes den er kjempefin, bortsett fra ett sted, nemlig under Ring 3-brua.

– Der samler det seg alltid store regnpytter når det regner og det blir gjørmete og vanskelig å komme forbi, skrev hun i en henvendelse til Bymiljøetaten 7. november.

Både henvendelsen og svaret publiserte hun tirsdag på Facebook.

En times arbeid vil glede tusener

Skjermdump fra Facebook. Gjengitt med tillatelse.

Tråsdahl skriver videre at dette neppe er noe som bare plager henne, ettersom det må være hundrevis av mennesker som går og løper strekket hver eneste dag.

– Kan dere gjøre noe med det? Litt grus i gropa, noen planker eller noe liknende ville sikkert gjøre susen. En times arbeid som ville glede tusener. Resten av Nydalen er så fin, så det ville være fantastisk om dere ordnet denne bittelille biten også, så slipper man å få våte og gjørmete sko på joggeturen.

LES OGSÅ: Trær faller ned: Kjell Magne syns det er utrygt å gå langs Akerselva

– Tørr og fin

Bymiljøetatens svar kom 6. desember. Der takker de Tråsdahl for henvendelsen, og kan samtidig meddele at etatens entreprenør allerede denne uka er i gang med å legge drensrør og tilbakeføre grus etter «vannproblematikken».

– Bymiljøetaten har dessverre ikke midler til å utbedre hele turveistrekket, så vi blir nødt til å prioritere områder med størst behov, skriver Bymiljøetaten.

De håper og tror arbeidet som utføres vil gjøre denne delen av turveien tørr og fin.

– Kudos til Bymiljøetaten! skriver Tråsdahl på Facebook.

Unike Akerselva

Akerselva betyr mye for mange, derfor var det flere enn oss som ble skrekkslagne da det rant olje ut i elva i sommer.

Og husker du da Bymiljøetaten ville asfaltere turveien fra Maridalsvannet til Nydalen i fjor? Flere tusen engasjerte seg i protest. Slik endte det!

Eller lille Benjamin som ble døpt i Akerselva i mai i år?

Og så trolsk og magisk så Akerselva ut da det elektriske lyset ble slukket i høst, og det ble invitert til Elvelangs i fakkellys for 17. gang!

Akerselva kan brukes til så mangt, og tidligere i år gikk det en catwalk over elva, med moteshow.

Men det er ikke bare vi som bor her som elsker Akerselva. Michael fra London ble så begeistret for det rene vannet, midt i storbyen, at han lagde en egen bok om elva.

I fjor ble vi med på tur med gutta som holder liv i Akerselva. De skal sette ut 200.000 fiskeyngel etter klorutslippet for fem år siden. Utslippet tok livet av det meste i elva, og derfor var det stor glede da det i 2015 ble åpnet for fiske igjen, ett år før tiden.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...