ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Dette blir Oslos høyeste bygg i massivtre – slik ser det ut nå

Slik skal de nye studentboligene, som ligger ut mot Sognsveien, bli. Illustrasjon: AT Plan & Arkitektur

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus planlegger 1500 nye studentboliger i Kringsjå studentby. De skal bli både miljøvennlig og moderne.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

KRINGSJÅ: – Når første byggetrinn på Kringsjå Studentby står ferdig, blir dette Oslos høyeste boligbygg i massivtre. Det er vi stolte av, sier Helge Chr. Haugen, eiendomsdirektør i Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO).

Eiendomsdirektør i SiO, Helge Chr. Haugen Foto: UNNI IRMELIN KVAM/SIO

Første spadetak ble tatt av byutviklingsbyråden i oktober i fjor.

1500 nye boliger på Kringsjå

– Massivtre er et miljøvennlig byggemateriale. På Kringsjå skal vi binde sammen det urbane Oslo og friluftsaktivitetene marka kan tilby studentene som bor på Kringsjå Studentby. Bruk av massivtre i deler av bygningsmassen vil også utgjøre en etterlengtet kapasitetsøkning på studentboliger i Oslo, sier Haugen.

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) planlegger inntil 3000 nye studentboliger i Oslo innen 2020, 1500 av dem på Kringsjå. Første byggetrinn for rundt 350 studentboliger i massivtre er nå under oppføring.

ANNONSE

Kringsjå studentby ligger midt mellom t-banelinja og Nordmarka. Til venstre ses skolene Nordberg og Kringsjå. Illustrasjon: AT Plan & Arkitektur

Med videreutviklingen av Kringsjå vil studentbyen bli et samfunn med opptil 4000 beboere i 2020.

Urbant og friluftsliv

Illustrasjonen viser hvordan bygget vil bli når det står ferdig, men allerede nå er det første bygget klart i full høyde, selv om det ennå ikke er helt ferdig.

Arkitekt Tormod Raaen i AT Plan & Arkitektur. Foto: UNNI IRMELIN KVAM/SIO

Visjonen for prosjektet er at Kringsjå skal være en «urban frilufts-studentby», med grøntdrag som henger sammen med omliggende naturområder. Å bygge i massivtre passer inn i visjonen og er samtidig en klimavennlig løsning.

ANNONSE

– I FutureBuilt har vi etterspurt klimavennlige boligbygg i lengre tid, og vi er begeistret for at SiO har fulgt opp med et stort utviklingsprosjekt som vi tror er viktig for boligdiskusjonen framover, sier Ulla Hahn i FutureBuilt.

De nye byggene har tatt form på Kringsjå. Foto: Tove Lauluten/FutureBuilt

LES OGSÅ: Lokalpolitikerne frykter planlagt rulleskitrasé vil skape støy for beboerne på Kringsjå, og ber om at den endres

Nybygg og rehabilitering

Det er bygget en visningsleilighet for å vise hvordan de nye studentboligene blir. Foto: Tove Lauluten/FutureBuilt

Tidligere er det meldt at prosjektet inneholder 350 ettromsleiligheter, åtte toromsleiligheter, og 73 av boligene er tilrettelagt for bevegelseshemmede. Alle boliger har eget kjøkken og bad, heis i hvert bygg, og det er gjestetoalett i hver etasje.

ANNONSE

Kringsjå studentby har marka og Sognsvann som nærmeste naboer, og ligger rett ved Kringsjå t-banestasjon. Fortettingen skal gi god adkomst til t-banen og nye gagng- og sykkelforbindelser som vil knytte ny og eksisterende bebyggelse bedre sammen.

I årene som kommer vil SiO rehabilitere flere studentboliger på Kringsjå Studentby. Frem mot sommeren 2017 blir Olav M. Troviks vei 6, 8 og 10 bli totalrenovert og bygget om.

Les mer om prosjektet og om da første spadetak ble tatt i oktober 2016.

Byggearbeidene på Kringsjå er i full gang. Foto: UNNI IRMELIN KVAM/SIO

LES OGSÅ:

ANNONSE

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE