Nordre Aker Budstikke

Dette blir Oslos største konsertarena

Idrettsanlegget på Voldsløkka skal bli byens største konsertarena. 1. og 2. juli 2017 braker det løs med Oslo Sommertid. Så langt står popyndlingene Marcus og Martinus på plakaten. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Allerede sommeren 2017 åpner konsertarenaen som kan overta etter Valle Hovin som trekkplaster for de aller største internasjonale artistene. Men først ut blir en todagers sommerfestival med en norsk brødreduo på plakaten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.11.2016 kl 11:05

VOLDSLØKKA: Det er Dagsavisen og VG som melder om at ønsket fra konsertarrangør Atomic Soul blir en realitet.

Tidligere i år søkte de om å få bruke idrettsfeltet på Voldsløkka til konsertarena, og fikk tillatelse fra Bymiljøetaten og Bydel Sagene, hvor Voldsløkka idrettspark ligger. Konsertarenane vil være på 40.000 kvadratmeter, og ifølge Dagsavisen kunne romme så mange som 60.000 publikummere.

Oslo med på det europeiske storbymarkedet

– Med dette får Oslo en konsertarena som er stor nok til at Oslo igjen er med på det europeiske storbymarkedet, slik at de store artistene ikke drar forbi Oslo om sommeren, sier Peer Osmundsvaag, daglig leder i Atomic Soul til Dagsavisen.

Etter at Valle Hovin utgikk som konsertsted har Oslo manglet en arena som er stor nok til å tiltrekke seg de største artistene, skriver VG, og nevner Taylor Swift, Beyoncé og Coldplay som eksempler på artister som har droppet Oslo de siste årene.

Osmundsvaags Atomic Soul har tidligere stått bak konserter i Oslo-området med artister som Justin Bieber, Green Day og Bon Jovi.


– Når byen er attraktiv også for de aller største internasjonale artistene, er det bra for folk i Oslo og for alle som besøker oss, sier kultur- og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) i en pressemelding.

Atomic Soul skal samarbeide med Sagene IF, slik at idrettslaget kan få inntekter i tilknytning til konsertarranegementene.

– Vi synes dette er kjempegøy, sier Vibeke Thelin, daglig leder i Sagene IF til Dagsavisen.

Dette er imidlertid ikke det eneste nye som skjer på Voldsløkka. Tidligere i høst kunne Nordre Aker Budstikke fortelle at den nye skatehallen som skal bygges på Voldsløkka blir den første i sitt slag.

Marcus & Martinus første navn

Dagsavisen forteller mandag at Atomic Soul først søkte om å bruke Voldsløkka til konsert med et større utenlandsk band. Avtalen kom i følge avisen ikke orden, og nå er arrangementet gjort om til en todagers festival under navnet Oslo Sommertid.


Mandag går arrangørene ut med det første navnet til arrangementet. Det er Marcus & Martinus som skal stå på scenen på Voldsløkka 2. juli. Billettsalget starter allerede førstkommende torsdag klokken 9.00.

Skulle de selge så mange som 60.000 billetter, vil brødrene etter det VG erfarer holde tidenes største konsert for et betalende publikum i Norge.

LES OGSÅ: Voldsløkka får skatehall, landhockey- og kunstisbane og ny skole

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...