Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Dette er byens beste barnehage

De går i byens beste branehage, i alle fall den foreldrene er mest fornøyd med, og heter (fra venstre) Ingeborg, Kaisa, Fredrik, Ole Jacob, Ludvig og Otto. Foto: CHARLOTTE GUNDERSEN

Nordre Akers barnehager kommer best ut i foreldreundersøkelsen om trivsel i barnehagene i Oslo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.02.2015 kl 16:48

KORSVOLL/NORDRE AKER: Og den aller beste ligger på Korsvoll og heter Hansemyra friluftsbarnehage.

En privat barnehage med 12 barn og et sykefravær blant de ansatte på nesten null, får full pott og rangeringen 6.

Det er bare fire barnehager, av de 571 som har deltatt, som får full pott. De fire er alle private, og ved siden av Hansemyra, ligger de i bydelene Nordstrand og Vestre Aker, viser oversikten som Osloby har satt opp.

Nordre Akers beste kommunale barnehage følger hakk i hæl, og er Berg gård barnehage, som får en score på 5,94 av foreldrene.

22.000 foreldre har svart

Undersøkelsen ble gjort i fjor, og 22.000 foreldre har sagt sin mening om sine barns barnehager, innenfor områder som spenner fra trygghet og utemiljø til læring og samarbeid.

Oslo kommune har offentliggjort resultatene fra undersøkelsen der alle de 360 kommunale barnehagene er med, og 60 prosent av de private. De private kan selv velge om de skal delta.

Barnehagene er rangert fra 1 (dårligst) til 6 (best tilfredshet). Nordre Aker-barnehagene scorer i snitt 5,41 poeng, og er best i byen.

Størrelsen teller på Korsvoll

– Helt fantastisk, kjempegøy og nesten rørende at foreldrene setter så stor pris på Hansemyra barnehage, sier en glad pedagogisk leder Charlotte Gundersen, til Nordre Aker Budstikke.

Hun tror at barnehagens størrelse er en grunn til at foreldrene er så fornøyde.

– Det er kun tolv barn i denne barnehagen. Jeg tenker at det er lettere «å se» alle barna i små barnehager. I tillegg blir man jo enda bedre kjent med hvert barn, når det er en så liten barnehage, sier Gundersen.

LES OGSÅ: Stadig flere bekymringsmeldinger til barnevernet i Nordre Aker

Lavt sykefravær

Hun legger til:

– Det er også et sykefravær nesten lik null blant de voksne som jobber i Hansemyra, som igjen betyr et stabilt personale, som igjen gir tryggere barn, mener Gundersen.

Barnehagen er per i dag full, men ifølge den pedagogiske lederen blir det seks ledige plasser fra høsten av.

– Vi finner på mye forskjellige aktiviteter i løpet av uken. Blant annet har vi egen lavvo, som vi besøker jevnlig. Nå er forresten svømming også på timeplanen ved Idrettshøyskolen, over en tremånedersperiode, sier Gundersen.

Nordre Aker best blant brukerne

I bydelsadministrasjonen gleder de seg over resultatene av undersøkelsen.

– Det er veldig hyggelige resultater. Bydelens barnehager kom best ut også i forfjor, så dette er ikke første gang, sier bydelsdirektør Øyvind Henriksen.

Bydel Nordre Aker er i en god stim: NAV-kontoret og hjemmesykepleien kom nylig best ut i sine respektive brukerundersøkelser. I praktisk bistand ble bydelens tjenester rangert som nest best i byen, av brukerne selv.

– I tillegg har vi en medarbeiderundersøkelse der det også ser ut som om vi kommer ut som beste bydel i Oslo, sier bydelsdirektøren.

Stabil arbeidskraft

Han tror, som Charlotte Gundersen i Hansemyra friluftsbarnehage, at de gode resultatene kan spores tilbake til de ansatte.

– Vi har dyktige ledere og stabil arbeidskraft. Nå kjenner jeg ikke tallene for de andre bydelen, men vi har liten turnover. Jobben de ansatte gjør er viktig. Det er der brukertilfredshet skapes.

Totalt sett scorer de private barnehagene som er med (60 prosent av byens private barnehager) høyere enn de kommunale. Øyvind Henriksen mener denne tendensen ikke er like gjeldene for Nordre Aker.

– Myten om at private barnehager er bedre enn de kommunale stemmer ikke i Nordre Aker. Her er det liten forskjell på de private og kommunale barnehagene, sier Henriksen.

LES OGSÅ: Elgene besøker tåsenhagen flere ganger i uka

Ansvarliggjør de ansatte

Barnehagene i Nordre Aker har gjennom «Nordre Aker-skolen» jobbet med kompetanseheving og rekrutteringe i mange år. Dette er et kursopplegg som også tilbys de private barnehagene.

– Det er klart det er inspirerende å få gode tilbakemeldinger fra brukerne av bydelens tjenester over flere år. Når flere av bydelens tjenester kommer godt ut, og også avanserer fra år til år, viser det at vi har etablert en god organisasjonskultur, sier Henriksen.

– Vi har en sterk filosofi om å ansvarliggjøre de ansatte. Alle våre 1200 ansatte gjør en viktig jobb, og hver enkelt skal kunne ta selvstendige beslutnigner i de situasjonene de er i. Vi har ikke mer resurser enn de andre bydelene, men har fokus på hvordan møte brukerne.

LES OGSÅ: 168 nye studentboliger på Kringsjå

Krevende brukergruppe?

Om de gode resultatene også skyldes Nordre Aker-befolkningens forventninger, er ikke Henriksen sikker på.

– Det er et spennende tema. På den ene siden kan man si at innbyggerne vest i byen er mer tilfredse, og lettere å tilfredsstille. På den andre siden kan man si at de er en mer krevende brukergruppe, med et høyt utdanningsnivå, og som stiller høyere krav enn de gjør på østkanten. Men en slik stigmatisering blir for enkel, og jeg skal være forsiktig med å trekke konklusjoner, sier Henriksen.

LES OGSÅ: Vil ha flere barn til barnehage i Maridalen

Se fullstendig oversikt og resutater fra barnehagene hos Osloby.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...