Nordre Aker Budstikke

Dette er elevene som kan få ny skolevei i Oslo

UDE foreslår nye skolegrenser fire steder i byen fra 2017, det omfatter elever ved 12 skoler. Foto: NINA SCHYBERG OLSEN (ARKIVFOTO)

Utdanningsetaten har lagt fram forslag til nye inntaksområder for skolestartere i Oslo høsten 2017. Blant annet opprettes det inntaksområde for den helt nye skolen, Holmen skole.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.09.2016 kl 15:03

OSLO: Forslagene ble presentert 21. september, og har høringsfristen er 19. oktober.

Alt i alt sender Utdanningsetaten (UDE) fire forslag til nye inntaksområder på høring. Til sammen berøres 12 barneskoler – i tillegg til Holmen skole. Ingen av barneskolene i Nordre Aker berøres i denne omgang.

I fjor ble inntaksområdene til 29 Osloskoler foreslått endret. Blant annet gjalt dette Disen skole, og nye Fernanda Nissen skole i Nydalen. Det førte blant annet til at skolestartere på Disen ble henvist til Årvoll skole. Det foreslås ikke å gjøre om endringene fra 2016 neste år.

Berører 223 skolestartere i disse områdene

De fire områdene som får nye skolegrenser, i UDEs forslag.

De 12 skolene som berøres er Godlia skole, Gran skole, Hasle skole, Haugen skole, Holmen skole (ny), Huseby skole, Manglerud skole, Slemdal skole, Smestad skole, Svendstuen skole, Teglverket skole, Voksen skole og Østensjø skole.


De fire områdene som dermed får endrede inntaksområder i 2017, hvis UDEs forslag blir vedtatt, er disse:

1. Opprettelse av inntaksområde for Holmen skole (Bydel Vestre Aker)

Holmen skole åpner til skolestart 2018 og inntaksområdet til Holmen skole opprettes høsten 2016. Utdanningsetatens forslag legger opp til tidlig oppstart av Holmen skole fra skolestart 2017, slik at skolen starter opp med både 1. og 2. trinn i 2018. Forslaget berører naboskolene Huseby, Slemdal, Smestad, Svendstuen og Voksen.

2. Sammenslåing av inntaksområdene til Gran og Haugen skoler (Bydel Stovner)

I henhold til skolebehovsplanen avvikles Gran skole ved skoleslutt i juni 2017 og skolens elever overføres til Haugen skole, derfor må inntaksområdene slås sammen.


3. Tilbakestiller Østensjø skoles inntaksområde (Bydel Østensjø)

For ett år siden, høsten 2015, besluttet Utdanningsetaten å overføre deler av Østensjø skoles inntaksområde til Godlia og Manglerud skoler. Siden den gang er Østensjø skole utvidet med en midlertidig paviljong, og det prosjekteres permanent utvidelse av skolen. Med bakgrunn i dette foreslår derfor Utdanningsetaten å tilbakestille Østensjø skoles inntaksområde til slik det var før høsten 2015.

4. Endring av inntaksområdene til Hasle og Teglverket skoler (Bydel Grünerløkka)

Teglverket skole har for mange skolestartere i 2017 og de kommende årene. Samtidig er Hasle skole vedtatt utvidet og vil ha ledig kapasitet ved ferdigstillelse av utbygging. Hasle skole vil være ferdig utvidet til skolestart i 2019. Derfor foreslår Utdanningsetaten å overføre deler av Teglverket skoles inntaksområde til Hasle skole.

LES OGSÅ: Her kan du se de hvilke nye skoleendringer UDE varsler i Nordre Aker de kommende årene

Berører 223 elever

Totalt bodde det per august 223 skolestartere i områdene hvor det foreslås ny skoletilhørighet. Dette utgjør 2,8 prosent av de 7831 skolestartene i Oslo høsten 2017, melder UDE i en pressemelding.

Høringsdokumentene publiseres på www.oslo.kommune.no i løpet av onsdag 21. september.

Forslagene til nye inntaksområder skal nå behandles i de berørte skolenes driftsstyrer og FAU innen høringsfristens utløp 19. oktober. Beslutningen tas av Utdanningsetaten 7. november. Foresatte og andre oppfordres til å gi sine innspill gjennom FAU.

LES OGSÅ: Nordberg skole er full – 58 Korsvoll-elever sendes til Engebråten ungdomsskole fra høsten 2017

Innskriving

Skolene vil selv sende ut invitasjon til innskriving for barn født i 2011. Barna møter vanligvis til innskriving ved sin bostedsskole i løpet av desember. Hver skole fastsetter selv tidspunkt for innskrivingen. Dag og tid kan derfor variere fra skole til skole.

LES OGSÅ: Ordføreren knyttet vennskapsbånd mellom tvillingskolene på Kringsjå

Bakgrunn

Utdanningsetatens mål er at flest mulig av elevene skal få skoleplass ved den skolen som ligger i inntaksområdet de tilhører. Det er elevtallsveksten i Oslo, spesielt i enkelte bydeler, og bygging av nye skoler, som gjør at endringen av skolegrensene er nødvendige. Utdanningsetaten går hvert år gjennom inntaksområdene ved byens grunnskoler, for å sikre at det blir plass til alle 6-åringene som skal begynne på skolen kommende høst. Flytting før skolestart kan likevel gjøre at noen barn må henvises til en annen skole.

Skoebehovsplanen som legges fram til våren vil berøre Nordre Aker. Her kan du lese hva UDE varsler vil komme av nye tiltak i bydelen.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...