Nordre Aker Budstikke

Dette er grunnen til at det ser slik ut i Grefsenveien

Asfalten sprekker opp rundt trikkeskinnene i Grefsenveien. Dette bildet er fra april i år. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Grefsenveien ble asfaltert på nytt i fjor høst fordi dekket var hullete og sprukket opp. Nå er det like ille igjen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.06.2016 kl 10:21

GREFSEN: Flere lesere har påpekt at kvaliteten på Grefsenveien, fra Storo og oppover til Disen trikkeholdeplass, er fryktelig dårlig.

Asfalten som ble lagt i november fjor er sprukket opp flere steder. Allerede i desember omtalte Nordre Aker Budstikke at veien på nytt var gått i opplsøsning, en liten måned etter at den ble asfalter.

Asfalten i Grefsenveien. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Midlertidig

Bymiljøetaten viser nå til det som ble sagt under asfalteringen i høst. Nemlig at det ble litt hastverk for å rekke asfaltering før vinteren satt inn.

– Det er foreløpig ikke klart hvordan Storokrysset og Grefsenveien skal se ut i fremtiden, men vi kunne ikke lenger la veien ligge der i stadig dårligere forfatning. Derfor har vi nå utbedret midlertidig. På nedsiden av Vitaminveien har Sporveien gått grundig til verks. På oversiden av Storokrysset er det valgt en noe enklere løsning for å rekke ferdigstillelse før vinteren, sa Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten, dengang.


Videre at underbygningen mellom Storo og Disen ikke lenger er av god standard, noe som gir mye bevegelser i gaten.

– Det var ventet at et nytt asfaltdekke på strekningen ville sprekke opp raskere enn normalt, men dessverre har dette startet allerede kort tid etter at det var på plass.

Behov for større utbedring

Asfalten i Grefsenveien. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Dette viser tydelig behovene for en større utbedring, et prosjekt som pågår og ligger noen år frem i tid. En utskifting av dekket var altså helt nødvendig, og gaten holder på tross av sprekkdannelser en betydelig bedre standard enn den hadde før arbeidene ble utført, også i følge Bymiljøetaten fra i høst.

«NYE» GREFSENVEIEN: Her kan du lese om hva som står i behovsanalysen for Grefsenveien: Foreslår å stenge deler av gata for gjennomkjøring

Prosjekt

Kommunikasjonsansvarlig i Bymiljøetaten, Monica Thorud Olsen, legger nå til følgende:

– Vi arbeider med et prosjekt for oppgradering av trikkeinfrastruktur og at vi vil se på dette i den forbindelse. Her er vi i oppstart av prosjektet, og vil komme tilbake med mer informasjon så snart vi vet mer om oppstart og omfang.

«Problemet» Grefsenveien

Dette er ikke første gang det har gått galt i Grefsenveien i høst. Nordre Aker Budstikke kunne fortelle om at gule midtlinjer mellom kjørefeltene fra Storo til Disen hadde havnet midt i trikkesporene i retning Disen, ikke mellom sporene, slik de skulle.

Senere avdekket vi at arbeidene med de midlertidige plattformene hadde oversett at kantsteinene skulle senkes slik at syklistene kunne sykle over plattformen, i henhold til plantegningene og planlagt sykkeltrasé.


LES MER OM DET HER: Da vi sendte dette bildet til Bymiljøetaten så de hva som var feil

Etter at vi gjorde Bymiljøetaten oppmerksomme på glippen, har kantsteinene nå blitt senket.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...