Nordre Aker Budstikke

Ny inntaksrunde klar:

Dette er karaktersnittene

Blindern videregående skole har rundt 800 elever fordelt på studiespesialisering og International Baccalaureate (IB). Foto: Nora Dingstad

Alle søkere med lovfestet opplæringsrett for ungdom har fått tilbud om skoleplass.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER/OSLO: Det skriver Utdanningsetaten i en pressemelding fredag formiddag. Fredag ble den andre inntaksrunden for videregående opplæring i Oslo klar. Søkerne med nytt tilbud skal også ha fått beskjed.

– Etter andre inntaksrunde til de videregående skolene i Oslo er 18.379 søkere tildelt plass. Også i år har alle ungdommer med opplæringsrett fått et tilbud om skoleplass før skolestart, skriver etaten.

693 søkere er tatt inn til påbygging til generell studiekompetanse. Det inkluderer alle søkere med lovfestet rett til påbygging.

– Meget god

Plasser som eventuelt blir ledige de to første skoleukene, vil bli tilbudt søkere på venteliste, opplyser Utdanningsetaten.

Etter den første inntaksrunden svarte søkerne på tilbudet de fikk om skoleplass.


– Svarprosenten er meget god. Av 18.510 inntatte søkere i første inntaksrunde, svarte 99,1 prosent på tilbudet om plass, mot 99,0 prosent i fjor, skriver etaten i pressemeldingen.

Liten nedgang

Førsteinntaket ble klart i starten av juli. Tallene viste at Nydalen videregående skole fremdeles var skolen med nest høyest karaktersnitt i Oslo på studiespesialisering, etter Elvebakken. Snittet var 54,6 poeng, en liten nedgang 0,3 poeng fra fjoråret.

I den andre inntaksrunden har skolen, ikke uventet, et lavere poengsnitt. Denne gangen er snittet 54,2 poeng. Nedgangen er imidlertid liten, med kun 0,2 poeng.

Blindern videregående skole hadde i forrige inntaksrunde et snitt på 48,6, en liten økning på 0,1 poeng. Skolen har i den andre inntaksrunden et snitt på 47,8 poeng. Det tilsvarer en nedgang på 0,8 poeng.


Det er Elvebakken videregående skole som har det høyeste snittet også i den andre inntaksrunden. Den andre inntaksrunden har endt med et snitt på 55,7, mot 55,8 i forrige.

Snittet ved skolene

Tabellen viser poengsnittet på studiespesialisering ved Oslos videregående skoler i den andre inntaksrunden for skoleåret 2021/2022:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...