Nordre Aker Budstikke

Dette er nye Kringsjå

Nye Kringsjå, med flere studentboliger, slik AT Plan og Arkitektur har utformet planene. Nybyggene er de lyse blokkene foran til venstre. Den eksisterende bygningsmassen blir rehabilitert. Foto: ILLUSTRASJON

Første spadetak for 1500 nye boliger. I 2020 vil det nærmest fremstå som en ny bydel i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.10.2016 kl 14:51

KRINGSJÅ: Torsdag 20. oktober tok byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG) første spadestikk til det som er første byggetrinn for nybyggene på Kringsjå. Området skal revitaliseres og bli «Friluftstudentbyen Kringsjå».

Hanna Marcussen fikk hjelp av lokale barnehagebarn til å ta det første, symbolske spadestikket. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

LES OGSÅ: Dette huset satte prisrekord for området

God fortetting

I 2020 kan det nærmest stå en helt ny bydel med studenter klar på Kringsjå. Dagens boligområde skal fortettes.

– Dette er jo kroneksempelet på god fortetting. Det er viktig for byråden å ha et godt samarbeid med SiO for å komme i gang med bygging av flest muglig studentboliger framover. Og vi er på god vei dit, sier Marcussen, og legger til:


– Dette er et godt eksempel på boligprosjekter jeg ønsker meg i fremtiden.

Andreas Borud fra SiO-studentstyret fikk blomster fra byråden. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Hun synes Kringsjå er et spennende område å utvikle, med en stor studentbefolkning, og at byggene oppføres i massivtre. Blokka på Kringsjå blir det høyeste massivtre-bygget i Oslo.

LES OGSÅ: Når en som har vært død i 26 år, truer med å ligge ved siden av deg hver natt...

Studentboligene er et Futurebuild-prosjekt, som vil kutte utslippene med 50 prosent.

– Det er mye aktivitet på Kringsjå i dag, og med så mange flere beboere, frykter du trafikk og dårlig fremkommelighet?


– Nei, det tror jeg går bra. De fleste studenter reiser kollektivt og med sykkel. Beliggenheten er flott for studenter, mener jeg: Sognsvann, Marka og Blindern ligger like i nærheten, sier Marcussen.

Byutviklingsbyråd Hanna Marcussen, byplansjef Ellen de Vibe, SiO-direktør Lisbeth Dyrhaug og SiOs boligdirektør Trond Bakke var blant de fremmøtte. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Syntes det var «dødt»

Byutviklingsbyråden har ikke selv bodd på Kringsjå som student. Men det har byrådssekretæren hennes Rasmus Reinvang (MDG).

– Jeg syns det var litt dødt her da, så at det blir mer liv og røre i studentbyen på Kringsjå er bare flott, sier han.

– Det har vært lange studentboligkøer i år. Tror du det blir nok studentboliger i Oslo?


– Ifølge SiO er vi godt på vei til størst mulig dekning, men det er vanskelig å si om det noen gang blir nok, svarer Marcussen.

LES OGSÅ: Vi testet den forvokste Jansrud-løypa på Athletica Domus. Se hvordan det gikk, og få gode treningstips her!

1500 nye boliger

Administrerende direktør i SiO, Lisbeth Dyrberg, er fornøyd med at byggingen kan starte. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Vi skal bygge opp til 1500 nye studentboliger på Kringsjå. SiO utvikler også uteområdene. Nå starter arbeidet med å gjøre dette til en attraktiv og levende studentby også for fremtiden, sier Lisbeth Dyrberg, administrerende direktør i SiO.

Med videreutviklingen av Kringsjå vil studentbyen bli et samfunn med opptil 4000 beboere i 2020. SiO bygger 330 nye studentboliger i massivtre.


Dyrberg roser Marcussen og byplansjef Ellen de Vibe i Plan- og bygningsetaten, og sier at de sammen er med på å gjøre planene til utbyggerne virkelige.

LES OGSÅ: Får Terje snart surfe utenfor egen ny restaurant - ved elva.

Revitalisere

Blant annet skal parkeringsplasser bli til boligtomter, underjordiske parkeringsanlegg erstatter eksisterende p-plasser.

Oslo medisinske pikekor sang. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Her skal det bli et godt egnet sted å bo for studenter, vi skal rett slett revitalisere hele Kringsjå studentby, som blir til «Friluftsstudentbyen på Kringsjå». Mer grønt, bedre beboerstruktur og flere nærtilbud til de som skal bo her, sa også boligdirektør Trond Bakke, i SiO, da Nordre Aker Budstikke skrev om planene for et par år siden.

Flest ettroms

Av pressemeldingen går det frem av det i planen ligger 350 ettromsleiligheter. Åtte toromsleiligheter, og 73 av boligene er tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Alle boliger har eget kjøkken og bad, heis i hvert bygg, gjestetoalett i hver etasje.

I årene som kommer vil SiO rehabilitere flere studentboliger på Kringsjå Studentby. Frem mot sommeren 2017 vil Olav M. Troviks vei 6, 8 og 10 bli totalrenovert og bygget om.

Kontroverser

Planene om en utvidelse av studentbyen på Kringsjå har møtt motstand. Bydelspolitikerne mente byggene, slik de først ble foreslått, var for høye.

Da bydelsutvalget ga sin tilslutning til et revidert forslag i 2014, ønsket Frp fortsatt å forkaste hele utbyggingsforslaget.

Fra nabolaget ble byggeprosjektet beskyldt for å være for høyt, og for massivt. Bystyret ga imidlertid sin velsignelse til prosjektet, som nå altså vil kunne huse flere enn 1500 studenter i løpet av de neste årene.

SiO ønsker også å bygge flere studentboliger på Ullevål, mellom Sogn Hagekoloni og Athletica Domus, og i Blinderveien ved Marienlyst.

Planene om studentboliger i de gamle fabrikkbyggene øverst i Nydalen er allerede vedtatt.

Meera Kahlon i Velferdstinget Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...