Nordre Aker Budstikke

Dette er resultatene etter kontrollen i Maridalen

Bildet, som er en illustrasjon, er fra en politikontroll på Låkeberget i 2016. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Tirsdag morgen vinket Statens Vegvesen inn bilister på Låkeberget utfartsparkering. Av 36 kontrollerte bilister var det mange som fikk reaksjoner av kontrollørene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

MARIDALEN: Tirsdag holdt Statens Vegvesen kontroll i Maridalen ved Låkeberget utfartsparkering. Intensjonen med kontrollen var fokus på trafikksikkerhet og teknisk kontroll av kjøretøy.

– Kontrollen ble avholdt fra klokken 8.30 til klokken 14.30. I alt kontrollerte vi 36 biler - 16 bilister fikk kontrollsedler, reaksjoner og én fikk forelegg på 500 kroner for å ikke ha med seg førerkort, oppsummerer inspektør Mats Berg i Statens Vegvesen til Nordre Aker Budstikke.

Det ble skrevet ut 12 mangellapper, eller kontrollsedler, som mangel på lys og andre tekniske ting. Manglene må utbedres, og enten må verstedet sende dokumentasjon på at dette er fikset til Statens Vegvesen, eller så må bilisten vise frem bilen på trafikkstasjonen. Hvis ikke mangelen blir utbedret innen gitt tid, kan Statens Vegvesen kreve begjæring om avskilting.

Sykkel bakpå

Tre bilister ble stoppet med sykler bak på bilen.


– Syklene skjulte for lys og skilt. Bilistene fikk da beskjed om enten å sette igjen sykler, bilen eller putte syklene i bilene.

Berg sier at det totalt begge var rundt 500 biler som passerte i tidsrommet kontrollen varte. At nesten halvparten av de stoppede bilistene og kjøretøyene hadde mangler, eller fikk reaksjoner, er ikke spesielt høyt, mener Berg.

– Det var to kontrollører som plukker ut biler som kan se ut til å ha mangler, for eksempel kun ett lys og så videre. I tillegg er det faktisk sånn at mangler du eksempelvis ett lys, så er det ofte flere mangler på kjøretøyet.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...