Nordre Aker Budstikke

Naboene sier nei til «hundejorde»:

– Dette har blitt en snakkis

Kvinner og barn i området vet hva de vil ha på plassen på hjørnet Akebakkeskogen og Grefsenkollveien. Til mye latter kunne de fortelle at mennene var hjemme og vasket opp etter middagen, derfor fraværende på bildet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Bydelsutvalget foreslo at den store plassen ved Akebakkeskogen, på vei til Grefsenkollen, kan brukes som hundejorde. Men naboene har helt andre ideer om hva området kan brukes til.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2018 kl 09:14

GREFSENKOLLEN: De har samlet seg, store og små naboer til den store plassen på hjørnet Grefsenkollveien og Akebakkeskogen.

– Vi leste i Nordre Aker Budstikke om forslaget om hundejorde på plassen her. Dette er blitt en snakkis i nabolaget her oppe. Vi ønsker noe helt annet for området – en park eller treningspark som kan være til glede for alle, i alle aldre, og som kan være et samlingspunkt i nærmiljøet. Også et sted hvor ungdom i området kan møtes, sier gjengen lokalavisa møter på plassen, tirsdag kveld.

De understreker at det er mange flere i nabolaget som ikke ønsker noe hundejorde - et friområde for hund - på området i Grefsenkollveien.

– Det bor mange, mange mennesker i blokkene og rekkehusene her. Vi skal nå samle inn underskrifter og fremme et formelt forslag om hva vi ønsker å bruke plassen til, til Bydel Nordre Aker og Bymiljøetaten, forteller Henriette F.V. Torgersen, som koordinerer initiativet.

Saken startet med at Venstre-politiker May-Brith Døssland gikk ut i lokalavisa og ba om innspill på hvor det kunne passe med et nytt friområde for hunder i bydelen.


Naboene engasjerer seg nå i plassen ved Grefsenkollveien, så blir det spennende å se hva det endelig blir på området etterhvert. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Innspill

Bymiljøetaten vil tilbakeføre plassen – som ligger i Marka (Markagrensen avgrenser området i vest og syd) – «til en status som er forenelig med Markaloven». I den forbindelse fikk Bydel Nordre Aker i vår en henvendelse fra etaten om hva bydelen vil bruke området ved Grefsenkollveien og Akerbakkskogen til.

Området har i en årrekke vært benyttet som lagerplass, parkering av anleggsutstyr til veivedlikehold, og i senere tid til ordinær parkering. I nordenden av området er det innkjøring til Sivilforsvarets anlegg i fjellet. I vest ved Grefsenkollveien er det bussholdeplass for 56-bussen, og det er plassert containere for innsamling av tøy, glass og metall. I syd er området avgrenset av høyspentledninger, vei opp til Akebakkeskogen og en barnehage.

Da bydelsutvalget ga sin uttalelse til Bymiljøetaten tidligere i mai, foreslo Døssland at friområde for hund burde med i vurderingen av hva området bør bli.

Slik prioriterte bydelsutvalget

I saksfremlegget til bydelsutvalget, skriver administrasjonen at området trolig ikke vil være et sted man drar for å oppholde seg, fordi det ligger i utkanten av flere boligområder. Plassen vil imidlertid kunne fungere som et samlingspunkt eller hvilested i forbindelse med forskjellige frilufts- og idrettsaktiviteter, skrives det, og sykkel-, rulleski- og longboard-aktiviteter i Grefsenkollveien trekkes frem som eksempler.


Bydelsutvalget var ikke entydig enige om at hundejorde er den beste ideen, da saken var oppe i møtet i mai. Utvalget mener at området vil egne seg godt som et samlingspunkt for utøvere som benytter Grefsenkollveien og Akebakken til forskjellige aktiviteter.

I vedtaket ber bydelsutvalget i Nordre Aker om at Bymiljøetaten ser på mulighetene for å:

1. oppgrader området fra dagens grusplass til en grønn park/naturområde
2. utplassere benker som kan benyttes mellom treningsøkter, tilbaketrukket fra veien
3. utplassere apparater for trening og tøying, samt tilrettelegge for sykkelparkering
4. bedre koblingen mot skogområdet i øst
5. synliggjøre ved bedre skilting at havnivået tidligere gikk her
6. vurdere friområde for hund som et alternativ

Slik ble resultatet av Nordre Aker Budstikkes uhøytidelige spørreundersøkelse: Spørsmålet var "Hva bør plassen ved Akebakkeskogen i Grefsenkollveien brukes til?"

LES BAKGRUNNEN: Kan dette bli bydelens nye hundejorde?

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...