Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Kjelsås basket:

– Dette har vært et savn for barn og unge

Luna Bustos (19) er campansvarlig på Kjelsås basketskole. Foto: Nora Dingstad

Luna Bustos (19) er campansvarlig for sommerens basketskole på Kjelsås. Hun har stelt i stand to uker med treningsopplegg, storfine besøk og nyttige foredrag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.08.2021 kl 13:53

KJELSÅS: Etter stor suksess forrige sommer, har Kjelsås basket igjen arrangert sommercamp. Årets camp ble raskt fulltegnet, og har vært lærerik for både store og små.

Lavterskeltilbud

Arrangementskomiteen for årets basketcamp tok med seg god erfaring fra basketskolen forrige sommer. Stephan Korsviken, leder for arrangementskomiteen forteller at årets camp gikk over to uker, og var delt etter alder. Dette er en utvidelse fra fjorårets tilbud, som kun varte én uke.

Stephan Korsviken. Foto: Kjelsås Basket

– Det beste for barna er å ha en uke sammenhengende. Det er enkelt for barna og enkelt for foreldrene. Derfor valgte vi å ha de yngste barna første uken. De eldre barna og ungdommene hadde uke to, forteller Korsviken.

Den første uken var 63 barn samlet på Engebråten skole. Her fikk de et lavterskel baskettilbud for å bli kjent med idretten. Korsviken legger også vekt på at dette er en god mulighet for barna å bli kjent på tvers av skoler.


Ungt Engasjement

19-åringen Luna Bustos var campansvarlig for årets basketskole. Hun satt selv sammen årets trenergruppe, og laget treningsøkter og planer for de to ukene. Eirin Holm (19) og Selma Sørensen (19) er ansatt som assistent-trenere. Bustos forteller at hun har lagt vekt på å inkludere unge spillere i trenergruppen. Korsviken mener dette er lurt, da det skaper bånd mellom juniorspillere, trenere og unge baskettalenter.

Basketskolens trenergruppe sammen med presidenten i Norges basketballforbund. F.v.: Espen Jacobsen, Jan Hendrik Parmann, Luna Bustos, Eirin Vreim Holm, Harald Eika Frey, Gunnar Nesbø, Ståle Frey, Patxi Expósito. Foto: Kjelsås Basket

Sunn trening

Andre uken var 55 mer viderekomne spillere påmeldt. Disse fikk et opplegg som i tillegg til fysisk trening, hadde fokus på antidoping og sunn trening. Tirsdag var Antidoping Norge på besøk for å opplyse ungdommene om alt fra proteinpulver til hvordan en dopingtest fungerer.

– Flere av spillerne er landslagskvalifiserte, og kan bli tatt ut i dopingtest. Det kan jo være ubehagelig for noen å ikke vite hva det innebærer, mener Bustos.


Basket-jentene nyter lunsj-pausen i sola. Fra venstre: Ihra hamre (16), Andjela Jozin (17), Ida Sofie Krosby Jacobsen (16), Linnea Lamøy (16) Foto: Nora Dingstad

Storfint besøk

Mandag i andre uken fikk spillerne besøk av presidenten i Norges basketballforbund, Jan Hendrik Parmann.

– Presidenten hadde en liten tale om basket, og hvordan dette er en positiv start for mange etter korona. Så gikk han rundt og pratet med ungdommene som var her, forteller Luna Bustos.

Campsjef og Kjelsåsspiller Luna Bustos, sammen med Presidenten i Norges basketballforbund, Jan Hendrik Parmann. Foto: Kjelsås Basket

Et savn

Spillerne mener selv det er kjempefint at det finnes et basket-tilbud i ferien, spesielt i år hvor man ikke har kunnet spille. Korsviken har forståelse med ungdommene.


– Dette har vært et savn for barn og unge, siden man ikke har hatt mulighet til å trene sammen, mener han.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...