Nordre Aker Budstikke

Dette kostet sms-en om kommuneplanen

Sms-en som ble sendt ut til nesten en halv million osloborgere fredag. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Fredag kveld fikk en halv million osloborgere sms fra Oslo kommune, uten at at kommunen kunne svare på hva masseutsendelsen kostet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2017 kl 12:35

OSLO: Det var Aftenposten som fredag skrev om at sms-en som ble sendt ut til nesten 495.000 osloborgerer litt tidligere på kvelden, ikke var helt planlagt.

– Det er litt uklart hva det kostet, fordi det som egentlig var meningen var at dette skulle sendes ut som e-post til alle innbyggerne i Oslo gjennom Difis kontaktregister, men på grunn av tekniske problemer så kunne vi ikke gjennomføre det. Så hva den konkrete regningen blir er vi ikke sikker på, sa finansbyrådssekretær Åsmund Strand Johansen (SV) til avisen.

Han bekreftet samtidig antallet utsendte meldinger. Meldingen inneholdt en lenke til byrådets forslag til revidert kommuneplan, og en oppfordring til å komme med tilbakemeldinger og innspill.

Her kan du lese om hva forslaget til ny kommuneplan har å si for Nordre Aker. Enda et måhusområde foreslås til fortetting.

LES OGSÅ: Folkemøtet ble fullt – planla bare for 100 personer, men på Ullevaal er det ledige lokaler for mange flere

200.000 kroner

Nå har byrådssekretær for byutvikling, Rasmus Reinvang (MDG), oversikt over kostnadene:

  • Oslo kommune har sendt ut tekstmelding med varsel og lenke til ny kommuneplan til personer som er bosatt i Oslo, som er over 16 år, og som kommunen har telefonnummeret til.
  • Hver SMS har kostet kommunen kr. 0,40. Eller om lag 200.000 kr til sammen. Kostnadene ved å printe opp kommuneplanen og sende den ut til befolkningen per post ville vært betraktelig dyrere.

– I forbindelse med arbeidet med den forrige kommuneplanen, som ble vedtatt i 2015, ble mange sinte siden de opplevde at de ikke hadde blitt gjort oppmerksomme på viktige vedtak som ble gjort før det var for sent, i saker som fikk konsekvenser for deres liv. Det har vært viktig for oss å unngå dette denne gangen, sier Reinvang.

Det er særlig konsekvensene den forrige kommuneplanen hadde for nedre Grefsen, som vakte oppstandelse. Først etter at planen var vedtatt ble det avdekket at nedre Grefsen var innlemmet i utviklingsområdet Storo, og at det kan legges til rette for betydelig høyere utnyttelse enn i dag.

Riktig tidspunkt for sms

Reinvang sier videre at byrådet mener det er viktig at folk skal kunne få medvirke i viktige samfunnsspørsmål.

– Nå er kommuneplanen på høring – derfor er dette et riktig tidspunkt for å ta i bruk sms. Da forrige kommuneplan ble vedtatt i bystyret hadde det kommet inn 241 høringsuttalelser til kommuneplanen. Det er lite med tanke på at Oslo er en by med rundt 660.000 innbyggere. Høringsfristen nå går ut 30.juni, så det er for tidlig å si hvor mange høringssvar vi får denne gangen sier byrådssekretæren.

Så mange har lastet ned planen

Ifølge Reinvang har 28 prosent av dem som mottok sms-en (153.561 av 493.386 mottakere) så langt vært inne på siden om kommuneplanutkastet. Cirka 10 prosent (14.411) av disse har lastet ned pdf-filen med høringsdokumentet.

For å sammenlikne viser han til at Deloitte-rapporten om Veireno og søppelkrisen i vinter ble lastet ned 28 ganger, mens kart over dieselforbudområde ble lastet ned cirka 75.000 ganger.

Mange påmeldte til folkemøter

Over 400 mennesker er påmeldt til folkemøtet i Rådhuset 9. mai klokken 11-15.00, og det er fortsatt plass. Påmelding her (ekstern lenke).

– I tillegg arrangeres det fire byområdevise kveldsmøter hvor det også er mange påmeldte, sier Reinvang (se faktaboks for mer info om disse).

Men som Nordre Ake Budstikke kunne fortelle tirsdag, er møtet som omhandler Oslo vest, med bydelene Nordre Aker, Vestre Aker og Ullern, allerede fulltegnet. Det samme gjelder møtet for Indre by. Les mer om det her!

– Vi jobber aktivt for å øke kapasiteten. I tillegg skal møtet streames og det vil være mulig å stille spørsmål direkte via Facebook, sier Reinvang.


OPPDATERT: Planla møte for 100 personer for tre bydeler med 130.000 innbyggere

LES OGSÅ: Reagerer etter at byrådet går informasjon om kommuneplan eksklusivt til utvalgte medier

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...