Nordre Aker Budstikke

Dette må du huske nå, hvis du planlegger å tenne St. Hansbål

Fristen for å søke brannvesenet om å tenne bål på St. Hansaften, er tirsdag 9. juni. Foto: ARKIVFOTO

Fristen for å søke om å tenne bål på St. Hansaften går ut 9. juni.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.06.2015 kl 15:54

OSLO: Tirsdag 23. juni er det St. Hansaften. Tradisjon tro vil mange av oss samles til båltenning. Mange vel og foreninger står heldigvis for moroa de fleste steder, men skulle du ha ønske om å fyre opp ditt eget bål, eller er du bålansvarlig i velet og ennå ikke har søkt om tillatelse, begynner det å haste.

Frist for å søke om tillatelse til brenning av bål på St. Hansaften er 9. juni, melder Brann- og redningsetaten på Oslo kommunes nettsider. Der kan du også laste ned søknadsskjemaet, som altså må være myndighetene i hende før tirsdagen utløper.

Bålforbud

For hvis du ikke var klar over det: Fra 15. april til 15. september er det forbudt å tenne bål i skog eller utmark, unntatt på godkjente bålplasser.

Det er også årsaken til at det kreves tillatelse fra brannvesenet for å tenne det tradisjonelle St. Hansbålet.

Det finnes en god del godkjente bålplasser i Oslomarka. Disse er tydelig merket med skilt fra brannesenet. Se oversikt (på kart) på Oslo kommunes nettsider (zoom inn for finne alle).

I Nordre Akers nærområder i Nordmarka finner du godkjente bålplasser på disse stedene:

  • Sognsvann: Fire bålplasser, én på nord- og én på sydspissen av vannet, og en på hver av øst- og vest-siden. Det er også en bålplass ved Blankvann, nord-øst for Sognsvann.
  • Grefsenkollen: Én bålplass ved Trollvann, og én ved Kapteinsputten.
  • Åklungen: Én bålplass på sydspissen av Lille Åklungen, og én på østsiden av Åklungen
  • Nordmarka for øvrig: Det er bålplass ved nordenden av Skjennungen, og ved Lille Tryvann. Det finnes også to bålplasser ved Bogstadvannet.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...