Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Dette må du vite om reiseveien

Full omlegging av T-bane og bussruter.

OMLEGGING: - En stille revolusjon, mener Ruters Gry Isberg.

Nye T-banelinjer, nye rutetider, større kapasitet og nye bussruter preger din hverdag fra 9. desember.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.11.2012 kl 21:20

OSLO: Uansett hvor du bor i byen, må du være forberedt på å stille vekkerklokken litt annerledes enn tidligere.

Stille revolusjon

- Det er en slags stille revolusjon, hvor vi fra 9. desember får en fullstendig omlegging av T-banenettet med økt kapasitet og nye rutetider (se nytt T-banenett sammenliknet med dagens T-banenett over - journ.anm.). Dette skjer samtidig som NSB øker kapasitet og frekvens inn og ut av Oslo. Dette får også betydning for bussrutene som skal korrespondere med T-banen og med NSBs nye rutetider, sier Ruters informasjonssjef, Gry Isberg.

Kapasitetsøkningen på T-banenettet kommer først og fremst på Østeråsbanen.

- Fra 9 desember vil det bli åtte avganger i timen, med seks vogner på fire avganger og tre vogner på de fire andre. Våren 2013 skal alle nye T-banevognsett være faset inn og da blir det seks vogner på alle avganger. Da har vi oppnådd en kapasitetsøkning på 100 prosent på nye linje 5 til Vestli, sier Isberg.

Les også: Slutt på Tokyo-tilstander

Ny reiseplanlegger

- Ved omlegging av T-banenettet, vil vi også få jevnere fordeling av avganger på strekninger som betjenes av flere linjer. Alle som bruker buss til T-bane eller tog må være oppmerksom på nye rutetider. I løpet av denne uken vil den nye Reiseplanleggeren være klar. I uke 47 kommer også de nye rutetabellene på nett, sier Isberg.

NSB vil nå få seks avganger i timen på strekningen Asker-Lillestrøm. Samtidig vil det bli 15 minutters intervall på lokaltoget mellom Lillestrøm og Skøyen. Den økte togkapasiteten er i tråd med Ruters langsiktige planer, hvor kollektivtilbudet tilpasses at tog skal være hovedlinjen ut og inn av Oslo.

Legger ned ekspress

- Ruters omlegging kommer samtidig med NSBs omlegging. Med dette vil flere som i dag kommer med ekspressbuss til Oslo bytte til tog i Asker og Sandvika. Når ekspressbusser legges ned vil det lokale tilbudet i regionene bli bedre, med bedre mating til togstasjonene.

Samtidig øker hyppigheten på en rekke bussruter fra Bærum inn til Oslo.

- Det er også store endringer i busstilbudet inn og ut av Oslo på andre siden av byen. All informasjon om de nye rutene og rutetidene vil man som sagt finne på våre nettsider i uke 46 og 47, sier Isberg.

Ruters reiseplanlegger

Her kommer nye rutetider i uke 47

37-bussen

For dem som er avhengige av 37-bussen, Nydalen-Helsfyr, vil det bli endringer til det bedre. Etter terrorhandlingen mot regjeringskvartalet, ble ruten lagt om. Noe som førte til at ruten ble vesentlig mindre brukt av passasjerene. I retning Nydalen kjører linje 37 samme trasé som før, med samme holdeplassene.

Men, i retning Helsfyr svinger bussen til høyre etter Hammersborgtunnelen og inn Møllergata, og vil igjen begynne å betjene Stortorvet og får da holdeplassene Arne Garborgs plass, Stortorvet, Jernbanetorget.

Endring alle bussruter

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...