Nordre Aker Budstikke

Dette mener partiene om nedre Grefsen

Marianne Brenna, Kim Nordlie, Benedicte Bull og Tom Ole Bergerud i Aksjonsgruppa Stopp ødelegging av nedre Grefsen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Aksjonsgruppa på nedre Grefsen har spurt alle bystyrepartiene om deres syn på fremtiden for småhusområdet. Bare de borgerlige partiene svarer helt konkret – og positivt – sett med Aksjonsgruppas øyne.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2017 kl 12:17

GREFSEN: Svarene er samlet på aksjonsgruppas nettside. Målet var å få svarene klare før valget 11. september.

Sammenstillingen ble fullført onsdag kveld, etter at bystyret vedtok at den nye kommuneplanen blir utsatt til over nyttår, fordi befolkningsveksten i Oslo har avtatt, og de mange høringsinnspillene tar kenger tid å gå gjennom enn først antatt.

Det opprinnelige forslaget som lå på bordet gikk ut på å reversere planene for nedre Grefsen og Smestad og tilbakeføre områdene til reguleringen som gjaldt frem til kommuneplanen 2015-2030 ble vedtatt (i hovedsak småhusplanen). Ifølge Aksjonsgruppa stemte partiene i tråd med sine besvarelser.

Her kan du lese om bystyrets vedtak fra 6. september.

Byutviklingsgrep

Aksjonsgruppa «Stopp ødelegging av nedre Grefsen» har stilt en rekke spørsmål til samtlige partier som er representert i Oslo bystyre, samt til Senterpartiet. Hensikten er å kartlegge partienes syn på fremtiden for småhusområdet på nedre Grefsen.


– Vi har også ønsket å få vite hvilke grep som er akseptable for de ulike partene når det gjelder byutvikling generelt, og vår bydel spesielt, skriver Aksjonsgruppa.

Livene satt på vent

– Etter at innholdet i Kommuneplanen av 2015 ble kjent, har tusenvis av innbyggere i byen vår fått satt livene sine på vent. Årsaken er at områdene de bor i er pekt ut som «utviklingsområder» for tettere og høyere bebyggelse. Konsekvensen av dette er at dagens bebyggelse og beboere må bort. Vi snakker ikke om nedslitte områder, men om velholdte og velfungerende boligområder der dagens gode bomiljø er et resultat av generasjoners innsats for sitt nærmiljø. I forslaget til revidering av Kommuneplanen er ytterligere småhusområder pekt ut for rasering og «utvikling», skriver Aksjonsgruppa.

– Det spillet vi nå ser mot beboerne i disse områdene fra politikere, fagetater og utbyggere er uverdig og må stanses. Aksjonsgruppa har derfor bedt partiene svare ja eller nei på 8 sentrale spørsmål.

Positivt fra de borgerlige

Senterpartiet, Kristelig Folkeparti, Venstre, Høyre og Fremskrittspartiet har gjort som de ble bedt om, og svart ja eller nei. Det er også disse partiene som har svart positivt, sett med Aksjonsgruppas øyne, på alle spørsmålene.

Skjermbilde fra www.nedregrefsen.no


– Byrådspartiene MDG, SV og Arbeiderpartiet har levert en felles besvarelse. Disse partiene ønsker ikke å besvare våre spørsmål med ja eller nei, men har svart med lengre, og etter vår oppfatning, til dels ulne redegjørelser. Byrådspartiene kommer ikke med klare standpunkt nå. Vi har derfor sett oss nødt til å tolke svarene, skriver Aksjonsgruppa.

Rødt har ikke tatt stilling til alle spørsmålene, men ønsker generelt en langt sterkere offentlig styring med byutviklingen, strenge kvalitetskrav til både boliger og bomiljøer og å demme opp for profittmotiverte utbyggere.

Partienes svar kan i sin helhet leses på nettsidene www.nedregrefsen.no. Der kan du også lese hvordan partiene svarer at de vil bidra for å få fart på boligbyggingen i byen.

Her er lenker direkte til partienes besvarelser (eksterne lenker):

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...