Nordre Aker Budstikke

Sik vurderer bydelen smittesituasjonen i Nordre Aker rett før påske

Anders Danielsen Lie er assisterende bydelsoverlege i Nordre Aker. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Den siste dagen før påsken for alvor starter er det registrert en firedobling i koronasmittede i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.03.2021 kl 15:54

NORDRE AKER: – Jeg vurderer situasjonen i Nordre Aker som under kontroll. Den er relativt stabil. Vi har tilbakelagt noen uker med høyt smittetrykk i hele byen, og det har også vi merket, sier assisterende bydelsoverlege Anders Danielsen Lie til Nordre Aker Budstikke.

Det siste døgnet er det registrert 16 nye smittetilfeller i Nordre Aker, viser tall fra Oslo kommunes koronastatistikk.

Dagens smittetall er en firedobling fra tirsdag da det ble registrert fire nye smittede. Snittet de siste 14 dagene er 13,8 tilfeller daglig.

Antall smittetilfeller i Nordre Aker de siste 14 dagene fordelt på dag. Foto: Oslo kommune

Rundt 430 personer i Nordre Aker er registrert som nærkontakter eller i karantene.


– Tallet inkluderer også enkelte personer som er bosatt i andre bydeler, fordi de kan være assosiert med en smitteklynge i vår bydel. Det betyr også at noen med bostedsadresse hos oss kan være registrert i andre bydeler, informerer Lie.

Utbrudd på studenthjem

– Vi har ingen nye større utbrudd, sier den assisterende bydelsoverlegen.

Utbruddet i det private boligutleiekomplekset på Berg, Nordnorsk student- og elevhjem, er det foreløpig siste av større omfang.

– Det var vanskelig å gjøre en differensiert smittesporing, så hele studenthjemmet ble satt i karantene. Veldig mange ble satt på karantenehotell fordi stedet ikke var godt egnet for karantene.


– 14 personer er smittet og 56 har status som nærkontakter.

– Er utbruddet over?

– De første tilfellene kom i begynnelsen av forrige uke. Det er et utbrudd som etter hvert er i ferd med å gå over. Vi har satt de aller fleste nærkontaktene på karantenehotell, men det kan ikke utelukkes at de smittede er assosiert med andre smitteklynger, svarer han.

Smittetrykket på hell i Oslo

FHIs siste ukesrapport viser at smittetrykket i Oslo er på vei ned. R-tallet, som sier noe om hvor mange en smittet person i snitt smitter videre, er nå på 0,7, ned fra 1,3 tidligere. Det er gode nyheter, mener byrådsleder Raymond Johansen, som sier det kan gi lettelser i tiltakene, dersom tallene holder seg lave gjennom påsken.

Overvekt innen en aldersgruppe

27 prosent av smittetilfellene de siste 14 dagene i Nordre Aker er hos personer mellom 20 og 29 år. Det utgjør 50 av de 193 tilfellene den siste tiden.


Antall smittetilfeller i Nordre Aker de siste 14 dagene fordelt på alder. Foto: Oslo kommune

Dermed står de for desidert flest tilfeller. Aldersgruppa mellom 30 og 39 år følger etter med 16 prosent av tilfellene og 30 reelle tilfeller. Like mange mellom 50 og 59 år i Nordre Aker har blitt smittet de siste to ukene.

– Jeg skal ikke spekulere for mye rundt årsakene til det, men aldersfordelingen er relativt i tråd med tendensene som vi har sett i andre bydeler den siste tiden. Det har vært en overvekt av utbrudd i miljøer med relativt unge mennesker, sier assisterende bydelsoverlege Lie.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...