Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Dette sier dessverre noe om sommerværet

Slik så det ut på Kjelsås om morgenen 14. april 2017. Dårlig nytt for oss som håper på en varm vår. Foto: CECILIE WEISETH

14. april er fra gammelt av regnet som den første sommerdagen. Været i dag skal etter gammel tro ha påvirkning på hvordan sommeren blir.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.04.2017 kl 10:19

NORDRE AKER: Påskeværet – bra eller dårlig?

Med noen skikkelige fine og varme dager før påske, håpet vi selvfølgelig på at påskehelgen kunne tilbringes i solveggen. Så langt har ikke det slått til: Det har vært vått og kaldt, og i høyden har nedbøren kommet som snø.

Slik ser det ut på Grefsenkollens webkamera i dag:

Grefsenkollen › West
Bilder fra fra webcams.travel

14. april – sommerdag og varsel om kommende vær

Det du kanskje ikke visste, er at 14. april, årets 104. dag, regnes som den første dagen i sommerhalvåret.

«Sommerdag, 14. april, første dag i det nordlige sommerhalvåret, en av merkedagene som er førkristen og folkelig. Andre navn på sommerdagen var sommernatt, sommermål og sommermålsdag» skriver Store Norske Leksikon.

På primstavene ble denne dagen merket av med et tre med løv på.

I gammel tro var været på sommerdagen 14. april en pekepinn på hvordan sommeren blir. Og håper du på en lang og varm forsommer, er dagens vær dårlig nytt.

Frost og snø ble nemlig regnet som et varsel om en dårlig og kald vår, mens en varm sommerdag spådde god sommer.

Påskeværet

Yr.no melder om gråvær resten av påsken. Og på søndag skal det igjen snø og sludde i Oslo.

Uken etter påske ser lysere ut, men forstsatt vil de fleste dagene kunne by på kuldegrader og morgenen. Så helt sommerlig er det ikke – ennå.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ: Kos deg inne med påskelektyre. Her er lesetips fra krimforfatter Hanne Kristin Rohde!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...