Nordre Aker Budstikke

Dette skal skolen hete

Det nye skolebygget bygges i tilknytning til Kringsjå skole, men skal drives separat. Foto: UNDERVISNINGSBYGG

Blindernveien skole flytter og trenger nytt navn. Lokalpolitikerne er på bølgelengde både med Nordre Aker Budstikkes lesere og rektor om hva skolen bør hete.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.02.2016 kl 18:48

KRINGSJÅ: Høsten 2016 flytter Blindernveien skole, som er en spesialskole for elever med språk- og sammensatte lærevansker. Skolen har 27 elever, og skal flytte inn i et nytt bygg som settes opp ved Kringsjå skole.

De to skolene samlokaliseres, og skal altså ikke slås sammen, men fortsette som to organisasjoner.

Fordi Blindernveien-navnet er direkte knyttet til skolens beliggenhet, trenger den et nytt navn. Bydelsutvalget skulle i møtet 18. februar navnsette skolen.

LES OGSÅ: Delte ut frivillighetsmidler: Nå blir dette idrettsanlegget endelig ferdig!

Lokalhistoriske navn

Flere navn har ligget på bordet, eller «på pulten», som Nordre Aker Budstikke skrev om i forrige uke. En rekke lokalhistoriske navn er trukket frem, og det har skapt engasjement.


Utdanningsetaten selv holder en knapp på «Solvangtoppen skole». Dette er en geografisk god betegnelse og har i tillegg like mange stavelser som Blindernveien, argumenteres det.

Per Morten Klette (H), leder av Kultur- og oppvekstkomiteen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nordre Akers kultur- og oppvekstkomité likte imidlertid «Lille Sogn skole» godt, og anbefalte dette navnet overfor bydelsutvalget. Lille Sogn-navnet liker imidlertid ikke Utdanningsetaten, da det kan skape forvirring, opplyser komiteleder Per Morten Klette (H), til Nordre Aker Budstikke.

Derfor presenterte SV-representant Heidi Rømming et nytt navn i bydelsutvalgets møte 18. februar: «Elverhøy skole».

Har vært foreslått før

Og forklaringen er denne:


Et par hundre meter sørvest for den nye skolebygningen på Kringsjå lå en liten plass som ble kalt Elverhøy. I boken Stedet hvor alle trives. Sognsvann og omegn, skrevet av Tor Børsting og Bodil Moum Børsting, står det: «Denne husmannsplassen lå nydelig til mellom løvtrærne på en liten høyde over Sognsvannsbekken vest for Haugerud gård.

Heidi Rømming (SV) foreslo Elverhøy-navnet, og fikk gehør i BU. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Da Sogn bydelsutvalg en gang på 1990-tallet skulle navnsette de nye skolene på Kringsjå, ble navnet «Elverhøy skole» foreslått som navn på den da nye barneskolen. Imidlertid var benevnelsen Kringsjå skole allerede brukt, så bydelsutvalget den gang mente det var lite hensiktsmessig å endre dette, fortalte Rømming til Nordre Aker Budstikke i forkant av møtet.

Til tross for at kultur- og oppvekstkomiteen egentlig mente noe annet, ga BU sin fulle støtte til SVs forslag.

Og det er det flere som gleder seg over.

Anbefalt av rektor og lesere

BU-representant Bjørn Gilbert (Ap) fortalte at han er tidligere kollega med rektor på Blindernveien skole, og hadde fått oppdraget med å formidle en hilsen fra henne:

– Jeg skal viderebringe at hun liker Elverhøy-navnet godt og vil bli glad om vi kan vedta det, sa Gilbert.

Og i en uhøytidelig avstemming her på Nab.no sier 28,6 prosent av dem som har stemt at de også ønsker «Elverhøy» som navn. Dermed ble det «vinneren», foran plass nummer to, med 24,5 prosent av stemmene. Det ble Kringsjå «fordi skolen skal ligge på Kringså skoles område».

– Jeg tror kanskje det skyldes at noen tror at vi skal bytte navn på Kringsjå skole. Det er ikke tilfellet. Kringsjå skole beholder sitt navn, understreker Heidi Rømming.


Slik stemte leserne:

  • Elverhøy – 28,6%
  • Kringsjå – 24,5%
  • Lille Sogn – 14,3%
  • Flesåsen – 10,2%
  • Solvang – 8,2%
  • Sogn – 6,1%
  • Solvangtoppen – 4%
  • Haugerud – 2%
  • Sogenberg – 2%

Les om historien bak alle navnene her!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...