Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Dette skal vi få til!

Engebråten- og Kjelsås-rektorene er helt enige. - Vi har stor tro på at det skal gå veldig bra med både ungdomsskole og barneskole på Engebråten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.04.2010 kl 11:36

KJELSÅS: Nok paviljonger skal på plass på Engebråten – alle som sogner til ungdomsskolen får plass til høsten, og Kjelsås og Grefsen barneskoler får ny paviljongskole – for en toårsperiode – på samme område, inntil sistnevnte skoler står ferdig bygget ut og pusset opp, slik NAB skrev om før påske.I alt blir det rundt 1500 hundre elever på Engebråten fra høsten.

Møterom og arbeidsplasser

– Nå er vi fornøyde, og svært takknemlige for den innsatsen FAU og driftsstyret har lagt ned i saken. Det har vært av stor betydning for at vi nå kan ta i mot alle barna i bydelen – innenfor vårt inntaksområde. I tillegg ser personalet frem til å få større plass, blant annet med møterom og lærerarbeidsplasser. Det trengs sårt, sier en fornøyd rektor ved Engebråten ungdomsskole, Merethe Holmen.

Rektor ved Kjelsås, Mette Rasmussen, er ikke noe mindre fornøyd med politikernes endelige valg av paviljongskolen. Kjelsås skole skal inn på Engebråten allerede til høsten.

– Det beste alternativet er valgt, og det er uansett spennende på en måte å begynne med blanke ark, i helt nye lokaler. Dette er mye bedre enn om skolen eventuelt måtte driftes midt oppe i byggearbeidene. En stor takk til FAU som virkelig har stått på for denne saken, og nå jobber videre med trafikkbiten og løsninger, sier Kjelsås-rektoren.

Åpner for samarbeid

Skolene vil bli helt atskilte, men rektorene tror nok det kan bli noen "besøk" i ny og ne.

– Ja dette åpner jo for forskjellige faglige samarbeidsmuligheter på tvers av alderstrinnene. Det skal vi nok helt sikkert snakke mer om!

Men å plutselig få en barneskole rett utenfor vinduet, byr også på utfordringer. I utgangspunktet ønsket rektor Holmen at en eventuell midlertidig barneskole ble plassert på nedsiden av ungdomsskolen – mot jernbanen. Men etter planene så blir barneskolepaviljongene plassert nordøst, i arealet mellom barnehagen, skolen og Neptunveien.

– Uteområdene blir også atskilt. Likevel, ungdomsskoleelevene går jo "fritt" i pausene. Og det betyr nok også passering via barneskoleområdet for å komme ut av Engebråten-området. Men jeg tror ikke det blir noe stort problem. Vi kan også koordinere slik at alle elevene i størst mulig grad ikke har pause samtidig, sier Holmen.

Mangler hall

Men noen idrettshall får nok ikke Kjelsås barneskole med på flyttelasset til Engebråten. Det vil heller ikke bli mulig å gymme på Kjelsås etter utflyttingen. Ifølge Holmen er allerede Engebråtenhallen skviset så mye som det går an.

– At Kjelsås-elevene skal få den fysiske aktiviteten og gymtimene de har krav på, trenger ingen å tvile på. Men i mangel på egen hall blir vi jo så klart nødt til å tenke alternativer. I hvert fall mest mulig utendørsaktiviteter. Det er jo noe vi prioriterer også i dag. De flotte friluftsområdene vi har i umiddelbar nærhet gjør jo saken enklere. Så får vi se om det ikke også blir noe transport til ledig hallkapasitet i nærområdene, sier Rasmussen.

Grefsen også fornøyd

Det er en stund til Grefsen barneskole skal midlertidig inn i paviljongskolen på Engebråten, men rektor der er også glad for valget.

– På Grefsen skole er vi strålende fornøyd med det endelige vedtaket om flytting i paviljonger på Engebråten. Da slipper vi å ha skole i drift på en byggeplass, noe som blant annet ville vært en stor sikkerhetsmessig utfordring. Vi tror både elever, foreldre og ansatte er fornøyd med dette. Vi som skole retter en spesielt stor takk til den fantastiske innsatsen som har vært lagt ned – og legges ned stadig – fra FAU og en særdeles engasjert og kompetent foreldregruppe! sier Grefsen-rektor Anton Rygg

Og dette mener FAU'ene:

Ola Ringsaker

(leder Engebråten FAU):

– Ut fra alternativene som forelå er dette vedtaket en seier for fornuften. Vi er veldig tilfreds med at de politiske kreftene, samt Undervisningsbygg og Utdanningsetaten lytter til konstruktive innspill fra foreldre. Det har vi erfart gjentatte ganger i det siste, og det viser at systemet fungerer. Beslutningen skaper ro og visshet, og løser store problemer for de elevkullene som ville blitt berørt av plassmangel de neste fire årene. Samtidig gjør det arbeidsforholdene bedre for de ansatte ved Engebråten skole.

Hans Christian Sandlie

(leder Kjelsås FAU):

– Vi er naturligvis lettet og glade for denne beslutningen nå. Finansieringen gir en større forutsigbarhet og en forutsetning for de ønskede midlertidige paviljongene på Engebråten. Totalt sett må jo også dette bli en økonomisk lønnsom løsning. Det er likevel viktig å se fremover og tenke på prosessen der planene skal realiseres. På Kjelsås ønsker vi å understreke behovet for et nært samarbeid med Utdanningsetaten og Undervisningsbygg fremover for å sikre en god løsning bl.a. for utearealene og trafikkløsningen

Erik Skei (leder Grefsen FAU)

og Bo Lunde (leder Disen FAU):

– Både elever, foresatte, ansatte og alle skattebetalere kan være glade for at byrådet og deretter bystyret har gått inn for en slik helhetsløsning. Fellespaviljonger gir en bedre skole i byggeperioden for Kjelsås og Grefsen. Engebråten får bedre midlertidige lokaler, og alle ungdomsskoleelever sikres plass der frem til en ny ungdomsskole på Grefsen står ferdig. I tillegg blir det antakelig rimeligere enn alternativene. .

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...