ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Legger ned Nordre Aker-barnehage

Disen gård. Foto: Nordre Aker Budstikke (arkiv)

Etter 20 år i Kanvas-drift skal barnehagen som holder til i det gamle hovedbygget på Disen gård legges ned. Det har vært barnehage der siden 1960.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.01.2022 kl 18:19

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

DISEN: 18 barn går per i dag i Kanvas-barnehagen på Disen gård, men dette blir det siste semesteret. Både foreldre og ansatte tar nyheten tungt. Regionsleder i Kanvas, Karin Bull, bekrefter nedleggingen.

– Ja, vi har dessverre måttet ta den beslutningen. Vi har snakket med ansatte og sendt ut beskjed til foreldrene. Vi har hatt et møte med SU (Samarbeidsutvalget) i dag, så det er helt nytt.

Økonomi

Bull forteller at beskjeden er sendt ut skriftlig, men at de har invitert til foreldremøte senere i januar. Bull sier hun har inntrykk av at foreldre er lei seg for avgjørelsen. Årsakene til avgjørelsen er økonomi:

– Det er av økonomiske grunner over mange år. Det er et stort oppgraderingsbehov som kommer nå, og vi kan dessverre ikke drive den videre. Det er veldig synd.

Barnehagen holdes åpen ut dette halvåret, siste dag blir 8. juli. Bull forsikrer om at driften vil være som før.

ANNONSE

– Vi har full og god pedagogisk drift frem til 8. juli. Ingen skal merke noe dette halvåret, og vi driver som alltid.

I tillegg vil Kanvas jobbe for å skaffe nye barnehageplasser til barna som ikke begynner på skolen til høsten.

– De vil få prioritet for opptak i andre Kanvas-barnehager, hvis de ønsker det. Vi har jo flere i nærområdet, også har vi til sammen 36 i Oslo. Hvis noen tenker at det hadde vært lurt med en barnehage nærmere arbeidsplassen, for eksempel, så får de prioritet.

Bull ønsker også å påpeke at alle de ansatte vil få tilbud om jobb ved andre avdelinger.

ANNONSE

Kraftige reaksjoner

Birgit Somby er daglig leder i Kanvas Disen Gård, og ønsker kun å komme med en kort kommentar:

– Foreldre reagerer og personalet er knust. Personlig skal jeg pensjonere meg nå, så jeg har det ikke like ille som resten av personalet. Det har vært barnehage her i 60 år, og jeg vet ikke om noen steder hvor det har vært barnehage like lenge.

Lang historie

Disen Gård Kanvas-barnehage holder til i en gammel gård fra 1831. Gården har røtter helt tilbake til jernalderen. Navnet Disen kommer av disarvin som er sammensatt av dis, gudinne, vin og eng og betyr "gudinnenes slette". Navnet vitner om at gården er svært gammel. Huset har vært brukt til mye forskjellig, og har vært brukt som barnehage siden 1960. Barnehagen ble i mange år drevet av Husmødrenes barnehager og ble i 2002 overtatt av Kanvas.

Disen Gård Kanvas-barnehage består av to avdelinger. En heldagsavdeling med barn i alderen 1-6 år, og en "åpen" avdeling. Inkludert daglig leder er det 4 pedagoger på huset, en barne- og ungdomsarbeider og en assistent. Barnehagen har 18 barn som utgjør 6 ekvivalenter per ansatt. Lokalene til åpen avdeling er tilgjengelig for bruk av barnehagebarna på morgener og formiddager. Barnehagen har stort eget uterom og tilgang til hagen på Disen gård. I tillegg er det en fin akebakke like ved barnehagen og mange fine lekeplasser i nærmiljøet. Det er kort vei til offentlig kommunikasjon. (Kilde: Kanvas).

ANNONSE

Nordre Aker Budstikke følger saken.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE