Nordre Aker Budstikke

Disen-skolestartere må til Årvoll

Skolestartere som trodde de skulle begynne i 1. klasse på Disen i 2016 kan nå bli flyttet til Årvoll skole. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP/ARKIVFOTO

Utdanningsetaten endrer skolegrensene for 29 skoler i Oslo. For Nordre Aker betyr det at elever som i dag sokner til Disen skole må begynne på Årvoll.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.09.2015 kl 12:57

DISEN: Årsaken er at Disen skole er full, mens det er ledig kapasitet på Årvoll skole.

Endringsforslagene Utdanningsetaten legger frem i dag omfatter 29 skoler, og gjelder for elever som begynner i 1. klasse til skolestart i 2016.

Fra Disen til Årvoll

Disen skole er en av skolene som har for mange skolestartere neste år, enn det skolen har plass til.

1. klassinger som bor i det merkede området må begynne på Årvoll skole i 2016. Foto: UTDANNINGSETATEN

Dermed må neste års førsteklassinger som bor i området mellom Lofthusveien i nord og Disenveien i sør, avgrenset av Tonsenveien i vest, og inkludert en løkke av Sophus Aars vei i nord øst (se kart for detaljer), belage seg på å starte på Årvoll skole.


Disen skole har i mange år hatt for liten kapasitet til å ta imot alle elevene som sokner til skolen, og Nordre Aker Budstikke har ved flere anledninger skrevet om elever som må begynne på en annen skole enn der vennene deres går.

Les noen tidligere saker her:

Fernanda Nissen

Fernanda Nissen skole i Bydel Sagene, men på grensen til Nydalen/Storo i Nordre Aker, åpner som ny grunnskole for 840 elever til skolestart 2016.

LES OGSÅ: Fant blodig sprøyte på skoleveien

Det blå felstet viser nye Fernanda Nissens inntaksområde (Nydalen). Det gule feltet tilhører i dag NOrdpolen skole, men vil flyttes til Fernanda Nissen når den åpner i 2016. Foto: UTDANNINGSETATEN


Deler av Fernanda Nissens inntaksområde ble besluttet i fjor og omfatter store deler av Nydalen (blått på kartet).

Nå må inntaksområdet utvides til også å gjelde deler av Nordpolen skoles inntaksområde (i gult på kartet) i Bydel Sagene.

Fernanda Nissens skole skal starte med tre trinn før den utvides. Elever med kortvarig vedtak på Grefsen og Nordpolen skoler og som bor innenfor Fernanda Nissens inntaksområde vil bli overført dit. Dette gjelder elever som inneværende skoleår går på første- og andretrinn, skriver Utdanningsetaten.

LES OGSÅ: Nordre Aker-elever er stadig snillere, men flere har det vanskelige

Stor elevvekst

Endringene i skolegrensene som er lagt fram er et forslag fra Utdanningsetaten. Det er bystyret som senere skal vedta de endelige skolegrensene.


Årsaken til justeringen av skolegrensene er at samlet elevtallsvekst i Osloskolen vil være på rundt 8300 elever fram mot 2025.

Først vil det bli vekst på barnetrinnet, og deretter på ungdomstrinnet og videregående, skriver Utdanningsetaten.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...